בשנת 2021 התפוצצה פרשת קבוצת הנדל"ן בראשית. רשות ניירות ערך חקרה חשד להונאת משקיעים בפרויקטים בארץ ובחו"ל במיליוני שקלים.
במוקד עמד דוד אברהם כץ, שנחשד כי מכר השקעות בנדל"ן תוך הבטחה לתשואות גבוהות ללא סיכון, הזכיר בכזב את שמם של חתן פרס ישראל ושר לשעבר כקשורים להשקעות, והשאיר משקיעים ללא כספם.
מי שחשוד לצידו, ושימש כנאמן לכספי המשקיעים מטעם החברה, הוא עו"ד גיא אבני. ההליך הפלילי נמצא לאחר שימועים ולפני החלטה סופית של הפרקליטות אם להגיש כתב אישום.
● פרשת "מוכר החלומות": פסק דין ראשון נגד עורך דין ששימש נאמן לכספי ההשקעה
● שלב אחר שלב: כך פעלה השיטה של "מוכר חלומות הנדל"ן" החדש
יצוין כי לא מדובר ב"קבוצת בראשית" - חברה אחרת המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית.
נגד אבני, הממשיך לעסוק בעריכת דין, הוגשו בשנים האחרונות תביעות אזרחיות של משקיעים, שהתקשרו עם החברה בהסכמי השקעה ואיבדו את כספם. הם טוענים כי הכספים הופקדו בידיו, והוא העבירם בניגוד להסכמים. התביעות הוגשו גם נגד כץ, אך ההליכים נגדו עוכבו בשל הליך חדלות פירעון.
לא התייצב לדיון הוכחות
בשבוע שעבר קיבלה השופטת נעם חת מקוב מבית משפט השלום בבאר שבע תביעה שהגישו משקיעים נגד אבני, המתנהלת ארבע שנים, לאחר שלא התייצב לדיון הוכחות, והורה לעורכת הדין שלו לא להתייצב - בניגוד להחלטת בית המשפט. המשקיעים מיוצגים על ידי עורכי הדין ישי סיתהון ורן אלול.
ערב הדיון לשמיעת עדי התביעה, שלחה באת-כוחו של אבני, עו"ד חן בר און, "בקשה בהולה" לבטל את הדיון, מאחר שאבני חלה בשפעת קשה, לא יוכל להתייצב, וביקש לקיים את הדיון בנוכחותו בלבד.
השופטת חת מקוב קבעה כי הדיון יתקיים, מאחר שמדובר בהליך שהחל לפני ארבע שנים, ואבני יוכל, אם ירצה, לצפות בו מרחוק בווידאו או להאזין בשיחה טלפונית ולהיות בקשר עם עורכת דינו.
למרות ההחלטה, לדיון לא התייצבה עורכת דינו של אבני, לאחר שהוא הורה לה שלא להתייצב.
השופטת קבעה כי אבני ביזה את החלטת בית המשפט כשהורה לעורכת הדין שלו לא להתייצב, ומנע בכך את קיום הדיון. זאת לאחר שהדיון נקבע שנה מראש, והתייצבו אליו התובעים. היא הורתה לו להגיש אישור רפואי עד הצהריים באותו יום - אך אבני לא הגיש. הוא שלח הודעה שלפיה הוא חולה מאוד, ואין באפשרותו להשיג אישור, כי אינו יכול להגיע לקופת החולים להיבדק.
עו"ד אבני: החלטה מופרכת
השופטת קבעה כי משלא הוגש אישור המצדיק את היעדרו, ולא ניתן טעם לכך שהנחה את עורכת הדין שלא להתייצב, יינתן פסק דין בהיעדר הגנה לפי כתב התביעה והצהרת התובעים על אמיתות האמור בתצהיריהם.
פסק הדין ניתן גם נגד ד.א.י.כ. יזמות, מקבוצת בראשית שבפירוק, שגם בא-כוחה לא התייצב לדיון. עו"ד אבני והחברה חויבו לשלם 1.2 מיליון שקל לתובעים ושכר-טרחה בסך 70 אלף שקל.
תגובת עו"ד אבני: "לא בכדי אמון הציבור במערכת בתי המשפט בשפל של כל הזמנים. ההחלטה ההזויה הזו היא דוגמה מובהקת. זו החלטה של שופטת שהחליטה לתת 'פסק דין' מבלי לתת למי מהגורמים להיחקר ומבלי לקיים דיון, וכל זאת רק בשל העובדה שעורך הדין היה חולה ולא יכול היה להתייצב. על ההחלטה המופרכת תוגש בקשה לביטול ו/או ערעור".
*** חזקת החפות: עו"ד גיא אבני ודוד אברהם כץ לא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.