חברת Safe Superintelligence (SSI), סטארט-אפ הבינה המלאכותית שנוסד בשנה שעברה על ידי המדען הראשי לשעבר של OpenAI, איליה סוצקבר, נמצאת במגעים לגיוס הון לפי שווי של לפחות 20 מיליארד דולר, כך על פי דיווח ברויטרס.
● דיווח: החברה שהפכה לחלון הראווה של ההייטק הישראלי צפויה לחתוך 60% מהשווי
● דיווח: סופטבנק תשקיע 40 מיליארד דולר ב-OpenAI
מדובר בשווי הגבוה פי ארבעה ביחס לסבב הגיוס בספטמבר האחרון - אז גייסה החברה כמיליארד דולר מקונסורציום משקיעים בולט הכולל את הקרנות סקויה, אנדרסן הורוביץ, DST גלובל, SV Angel ו-NFDG, לפי שווי של 5 מיליארד דולר.
לפי הדיווח ברויטרס, השיחות של החברה עם משקיעים קיימים וחדשים נמצאים עדיין בשלבים ראשוניים והתנאים עשויים להשתנות. בנוסף, טרם ברור לאיזה סכום מכוונים בחברה של סוצקבר בסבב הגיוס הנוכחי.
במיזם SSI לא הגיבו לדיווח. עד כה החברה פועלת מתחת לרדאר ושומרת את הקלפים קרוב לחזה. רק ביוני האחרון נודע על הקמתה, ועל כך שהיא מתכוונת לפעול ממשרדים בקליפורניה ובתל אביב. המייסדים השותפים של סוצקבר הם דניאל גרוס, ישראלי לשעבר שהוביל בעברו יוזמות בינה מלאכותית באפל, כמו גם דניאל לוי, שעבד קודם לכן כחוקר ב-OpenAI.
הפעילות המקומית של החברה מיוצגת על ידי עו"ד אמיר רז, שרשם את החברה בישראל.
"כיוון מחקרי חדש"
מעבר להצהרה על פיתוח טכנולוגיית בינה מלאכותית בטוחה, המידע על פעילות הסטארט-אפ החשאי מועט. בכנס NeurIPS, הכנס המוביל בעולם ללמידת מכונה, שנערך בדצמבר האחרון, סוצקבר הציג ביקורת על הגישה הנוכחית בתחום, לפיה שיפור מודלי בינה מלאכותית נשען בעיקר על הגדלת כמות הנתונים והחומרה של המודל. "הגענו לשיא הנתונים ולא יהיו עוד. עלינו להסתדר עם הנתונים שיש לנו. יש רק אינטרנט אחד", אמר סוצקבר, ורמז שחברתו מפתחת גישה חדשה שאינה תלויה בהגדלה אינסופית של מאגרי המידע. כמו כן, המדען בן ה-38 הגדיר את הכיוון המחקרי החדש כ"הר חדש לטפס עליו", אך נמנע מלחשוף פרטים נוספים.
על פי מקורות המעורים בפרטי הגיוס בספטמבר האחרון, החברה, שטרם הפיקה הכנסות, הבהירה למשקיעים שלא לצפות לרווחים בטווח הקצר. במצגת למשקיעים הפוטנציאליים הדגישה SSI את כוונתה "להתרחב בשקט" תוך בידוד ההתקדמות שלה מלחצים מסחריים.
הגיוס הנוכחי יהווה מעין מבחן עבור התעשייה כולה, לאחר שלפני כשבועיים טלטל את השווקים המיזם הסיני Deep Seek, שהציג מודל מתקדם המבוסס כביכול על השקעה דלה מאוד. למרות זאת, גיוסי הון בתחום לא מראים סימני האטה: OpenAI נמצאת במגעים להכפיל את שוויה ל-300 מיליארד דולר, בעוד המתחרה אנטרופיק מסיימת סבב לפי שווי של 60 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.