הישראלי ומטילי הזהב מתחת לעץ בסנטרל פארק

מיכאל פן מואשם בארה"ב בעבירות הלבנת הון, ובעקבות בקשה שהגיש בנושא לביהמ"ש המחוזי בישראל התגלו פרטי מידע – בין היתר על מטילי זהב שהוטמנו בסנטרל פארק, וכספת בתחנה המרכזית בניו יורק • וגם: המהלכים השיווקיים היצירתיים של חברת הנדל"ן מישורים ושל רשת am:pm

סנטרל פארק בניו יורק / צילום: Shutterstock
סנטרל פארק בניו יורק / צילום: Shutterstock

1 הישראלי ומטילי הזהב מתחת לעץ בסנטרל פארק

הישראלי מיכאל פן, שמואשם בארה"ב בעבירות הלבנת הון, פנה לביהמ"ש המחוזי בת"א בבקשה כי יורה למדינה להשיב לו 31 מטבעות ביטקוין בשווי כ-11 מיליון שקל, שנתפסו במחשבו בעת חיפוש שנערך בביתו - והועברו לכאורה לידי האמריקאים.

הרשויות האמריקאיות, באמצעות חומרי המחשב שהועברו אליהם מישראל, תפסו את מטבעות הביטקוין כ"תפיסה זמנית" לצרכי חילוט, במסגרת הליך פלילי המתנהל נגד פן. בביהמ"ש השלום בתל אביב נקבע בהחלטה ייחודית, הסוקרת את אפשרויות העברת הביטקוין ומעמדו המשפטי, כי המטבעות הדיגיטליים לא הועברו על ידי ישראל לאמריקאים אלא רק "גרעיני שחזור של ארנקי ביטקוין", ולכן הם אינם מהווים נכס או רכוש על פי חוק - אלא רק מידע שניתן היה להעבירו לאמריקאים.

השופט אור ממון, סגן נשיאת ביהמ"ש השלום בתל אביב, חשף כי במסגרת החקירה בישראל אותר גם "פנקס שחור קטן", ובו חשבונות בנק במדינות שלא היו ידועות לרשויות האמריקאיות עד כה; קוד פתיחה לכספת "לחצנים" בתחנה המרכזית במנהטן, שכלל לא הייתה ידועה עד כה לרשויות בארה"ב, והתברר שהכילה עשרות אלפי דולרים; ו"מפת מטמון" שמלמדת על מטילי זהב שהוטמנו לכאורה מתחת לעץ בסנטרל פארק.

"כל אלה הינם פריטי מידע, שאלמלא הם, גורמי האכיפה בארה"ב לא היו מגיעים לאיתור רכוש ותפיסתו. אך האם העברת המידע מהפנקס הינה העברת רכוש? התשובה לטעמי שלילית. מדובר בהעברה של מידע שהוביל לתפיסת רכוש ולפגיעה ברכושו של האדם", קבע השופט.

כתבי אישום בארה"ב ובישראל

תפיסת המטבעות התבצעה במסגרת הליכים משפטיים המתנהלים נגד פן מזה מספר שנים. באפריל 2019 הוגש נגד פן ואדם נוסף, טל פריהר, כתב אישום לבית המשפט הפדרלי בפנסילבניה במסגרתו נטען, כי החל מאוקטובר 2013 ועד יום אפריל 2019, פן ושותפו הפעילו אתר אינטרנט בשם "deepdotweb" המשמש כשער כניסה לשלל זירות מסחר פליליות ברשת ה-Darknet. במסגרת זו, הואשמו השניים בכך שגבו עמלות תיווך מספקי סחורות אסורות, ששולמו להם באמצעות מטבעות וירטואליים. סך הרווחים הלא-חוקיים של השניים עמד, על פי הנטען, על כ-15 מיליון דולר. על מנת להסוות את מקורם של הכספים, אלה הופקדו, לפי הנטען, במספר ארנקים וירטואליים ובחשבונות בנק שונים, תוך שימוש ב"חברות קש".

בהמשך לכתב האישום הוגשה לישראל בקשת הסגרה מטעם האמריקאים, ובנובמבר 2024 ניתן פסק דין לפיו פן הוא בר-הסגרה לארצות הברית לצורך העמדה לדין בביצוע עבירה של קשירת קשר לביצוע הלבנת הון. החלטה זו כפופה להליך ערעור, שלדברי פן צפוי להיות מוגש. בין לבין, ההליך בארה"ב כנגד טל פריהר הסתיים, בענישה שכוללת מספר שנות מאסר.

במקביל, התנהלה נגד פן חקירה פלילית בישראל, במסגרתה הוצא הצו שבמסגרתו נערך החיפוש בביתו שהוביל לתפיסת מחשבו. בנובמבר 2022 הוגש כנגד פן כתב אישום לבית המשפט המחוזי בת"א בו יוחסו לו עבירות מס שונות ועבירות על חוק איסור הלבנת הון; זאת, בקשר לסכומי כסף שונים שהופקדו בין השנים 2019-2014 בחשבונות בנק שונים, על ידי חברה הרשומה באיי סיישל, המצויה בבעלותם המשותפת של פן ושל שותפו. במסגרת כתב האישום המקומי הוגשה בקשה לסעד זמני לצורכי חילוט. הבקשה לא כללה התייחסות להמשך ההחזקה בביטקוין התפוס, ואולם במסגרת אותו הליך התבקשה על ידי המדינה התייחסות מהרשויות האמריקאיות לחומר שנתפס והועבר אליהם, והתקבלה הבהרה כי נתפסו בארה"ב קצת יותר מ- 30 מטבעות ביטקוין המשויכים לפן.

2 שיווק 1

לפני כשלושה חודשים פגע טיל באזור המסחרי של בני ברק, ובניין ויטה של חברת מישורים ספג נזקים משמעותיים. לאחרונה, כחלק מתהליך השיפוץ והשיקום, בחברה בחרו לנצל את המצב למסר שיווקי, ולהציב על חזית הבניין שלט ענק: "אם הבניין שלנו עמד בפני טיל, הוא יכול לעמוד גם ביעדים שלכם".

השלט של חברת מישורים / צילום: יחצ
 השלט של חברת מישורים / צילום: יחצ

3שיווק 2

בשבוע האחרון הפכה רשת am:pm תחנות אוטובוס נבחרות במרכז תל אביב ל"תחנות הצלה", שבהן שילבה זוגות גרביים אמיתיות באריזות כדור, המיועדות למי שאיתרע מזלו ונרטב מהגשם קצת יותר מדי. התחנות עוצבו עם שילוט אינטראקטיבי בצבע טורקיז בוהק, ובסך הכול מדובר באלפי גרביים שחולקו חינם.

תחנת אוטובוס עם קיר גרביים יבשות של am:pm / צילום: באדיבות JCDecaux
 תחנת אוטובוס עם קיר גרביים יבשות של am:pm / צילום: באדיבות JCDecaux

4 מינויים

שני אנקוריון מצטרפת לפירמת הייעוץ וראיית החשבון EY כראש מחלקת הייעוץ.

שני אנקוריון / צילום: שרון לוין
 שני אנקוריון / צילום: שרון לוין

הילה ברון מונתה למנהלת השיווק של סודהסטרים ישראל. בשלוש השנים האחרונות שימשה כמנהלת שיווק מוצר ב-Believer (לשעבר Future Meat), העוסקת בפיתוח וייצור בשר מתורבת. קודם כן כיהנה כמנהלת קטגוריית הטעמים במטה סודהסטרים העולמי, שבסיסו בישראל.

מיטל אשבל מונתה לסמנכ"לית שיווק בינלאומית של OG BRAND, המחזיקה בפלטפורמת הקמעונאות המקוונת הישראלית OH!GLOW. מירי קופמן מונתה לסמנכ"לית שיווק ומנהלת פעילות אסיה.

5ישראל מתגייסת

תוכנית GoodJob של קבוצת "שכולו טוב" תסייע לנפגעי ה-7 באוקטובר מהדרום והעוטף (עד גיל 30) ומהמסיבות שהתקיימו באותו יום (ללא הגבלת גיל), למצוא עבודה ולחזור לשגרה ופיתוח קריירה.

עופר כהן, מנכ''ל קבוצת ''שכולו טוב'' / צילום: קבוצת ''שכולו טוב''
 עופר כהן, מנכ''ל קבוצת ''שכולו טוב'' / צילום: קבוצת ''שכולו טוב''

התוכנית, בהובלת המנכ"ל עופר כהן, תספק למשתתפים כלים פרקטיים להשתלבות מחודשת בעבודה, לצד תמיכה מקצועית ורגשית במשך שנה. התוכנית היא חלק ממיזם "יובלים" של משרד הרווחה, ביטוח לאומי והג'וינט.

מספר היום

80 מיליון שקל

היקף ההשקעה של רני צים מרכזי קניות במרכז המסחרי החמישי בחברה הערבית , "seven רהט", שנפתח השבוע