ליועצת הבכירה מבנק הפועלים יש המלצה חשובה עבורכם גם לימים של ירידות בשווקים

הדס יפת, מנהלת מחלקת הייעוץ הפיננסי בבנק הפועלים, טוענת כי גם שנת 2025 צפויה להיות טובה לשווקים: "טראמפ הוא 'גיים צ'יינג'ר'" • עם זאת, "מחירי המניות גבוהים, וכל נתון שמתפרסם מהווה טריגר לירידות" • בין המלצותיה: מניות טכנולוגיית מידע ולתבל את התיק בזהב

הדס יפת, מנהלת מחלקת ייעוץ פיננסי בבנק הפועלים / צילום: ענבל מרמרי
הדס יפת, מנהלת מחלקת ייעוץ פיננסי בבנק הפועלים / צילום: ענבל מרמרי

למרות, ואולי בגלל, שכולם אצלה במשפחה הם בנקאים, הדס יפת הכריזה שהיא "לא רוצה להיות בנקאית". אחרי שלמדה תואר בכלכלה בחרה לעשות תואר שני במשפטים. היא לא תכננה להיות יועצת השקעות, "אבל זה כנראה אצלי בגנים", היא צוחקת. במבט לאחור היא ממש לא מצטערת, שכן "בחרתי במקצוע מעולה, כל יום מרגש בצורה אחרת".

בני הזוג נחמיאס הפחיתו את התגמול שביקשו כדי לנהל יחד את מגה אור 
המניה שעלתה ב-1,350% בחמש שנים והעסקה הגדולה שבדרך 

יפת, בת 45, נשואה ואם לשלושה בנים, מתגוררת ברמת ישי שבצפון, עובדת בחטיבת ייעוץ ההשקעות של בנק הפועלים, המקום שבו צמחה, זה 19 שנים. כיום היא מנהלת מחלקת הייעוץ הפיננסי בבנק.

ביום שישי האחרון המדדים המובילים בוול סטריט רשמו ירידות חדות של כ-2%, בעקבות נתונים מאקרו כלכליים חלשים בארה"ב. יפת לא מתרגשת: "צריך לקחת את סוף השבוע האחרון בפרספקטיבה, זה לא אומר שהולכים עכשיו לירידות חדות. לא הייתה דרמה שמשנה את החשיבה שלי על כיוון השוק או על המבנה של תיק ההשקעות".

עם זאת היא מציעה למשקיעים להיות מודעים לכך שמדובר ב"תקופה שבה השווקים בנקודות כאלה גבוהות, כאילו השוק מחכה למימושים. לכן כל נתון שמתפרסם כעת מהווה טריגר לירידות. אבל אני לא חושבת שיש שינויים בנתונים המאקרו כלכליים עכשיו בארה"ב שצריכים להכניס אותנו למגננה".

גם בהתייחסות לסערת דיפסיק, מודל הבינה המלאכותית הסיני שהפיל את השווקים לרגע בחודש שעבר, היא מציעה למשקיעים לקחת נשימה: "אז נכנס שחקן חדש. אבל החברות הגדולות ימשיכו להיות הקטר, זה חלק מהמאפיינים של תחום הטכנולוגיה- חדשנות, שינויים ופריצות דרך. צריך לקחת אוויר ולבחון מה ההשפעה האמיתית של זה, להסתכל על הכול בראייה מפוכחת".

איך ישפיע טראמפ על השווקים?

"טראמפ הוא 'גיים צ'יינג'ר' שישפיע בצורה חיובית על השווקים. הוא נכנס עם אג'נדה כלכלית ועסקית מאוד ברורה והצלחה בכהונה שלו זה שוק מניות עולה. הכלכלה האמריקאית במצב טוב, האינפלציה מתמתנת, נתוני שוק העבודה חיוביים, גם עונת הדוחות הכספיים הנוכחית טובה בסך הכול, וזה תומך בשוק חיובי. למרות המכסים על מדינות כמו מקסיקו, קנדה וסין".

לא כדאי להמתין בצד ולחכות לירידות כשהשוק כה גבוה?

"הרבה אנשים שואלים אותי אם למכור כעת, אבל מאחר שאין דרך לתזמן את השוק צריך להיות בפנים, כל אחד בהתאם לרמת הסיכון שלו והיכולת לספוג תנודתיות. רק בשנת 2024 מדד ה-500 S&P שבר את השיא שלו יותר מ-50 פעמים, כלומר כל הזמן נוצר שיא-כל-הזמנים חדש. אם היינו מנסים לתזמן את השוק לא היינו שם, ולכן גם אם יהיו נתוני מאקרו שליליים, וגם אם נראה מימושים בשוק, עדיין צריך להישאר בו".

גם על השוק המקומי יפת שורית ומאמינה שהוא ימשיך לעלות. "נעמוד בישראל בפני אתגרים מאוד משמעותיים, כמו הגירעון והורדת דירוג האשראי והצורך להחזיר את אמון המשקיעים הזרים, כך שתהיה שנה מאתגרת. ובכל זאת, לישראל יש פוטנציאל צמיחה מאוד גבוה והמגמה הכללית מאוד חיובית, ויש פה הזדמנויות בכלל לא רעות בשוק המקומי. אם בשנת 2023, סביב הרפורמה המשפטית, היינו בהמלצת חשיפה הרבה יותר גבוהה לחו"ל, הרי שכעת אנו מקצים חלק מאוד נכבד לשוק הישראלי.

"שוק ההון הוא שוק של ציפיות ומקדים את הכלכלה, ואני חושבת שכל הבעיות שיש לישראל כבר מגולמות בפנים, ושנת 2025 תהיה המשך של שנה חיובית גם בארץ וגם בחו"ל. אבל יהיו באמפרים בדרך. אפילו השווקים באירופה עולים יפה מתחילת השנה".

לתת משקל לזהב

תיק ההשקעות של יפת למשקיע סולידי בנוי מחשיפה של 15% לשוק המניות המקומי, עוד 15% למניות בארה"ב, לאג"ח קונצרניות בישראל בדירוג גבוה היא מקצה 30% מהתיק, ועוד 30% לאג"ח ממשלת ישראל (חלוקה מאוזנת בין שקלי וצמוד מדד, במח"מ של 4-5 שנים). 10% מהכסף היא שומרת בצד כ"נזילות לניצול הזדמנויות". את החשיפה לאג"ח היא מסבירה בכך ש"כל עוד לא נראה שינוי מהותי באינפלציה, אני לא חושבת שבנק ישראל ימהר להוריד את הריבית. בקונצרניות אפשר ליהנות מריבית של 5%-6% ובממשלתיות כאחוז פחות".

עבור משקיע אגרסיבי היא מציעה תיק שמורכב מ-30% מניות בישראל, 40% מניות בחו"ל (בעיקר ארה"ב ואפשר להוסיף קצת חשיפה לאירופה והודו). עוד 15% היא מקצה לאג"ח קונצרניות בסיכון גבוה (High Yield), רכיב של 10% ל"נזילות" ואת 5% הנותרים לזהב. זאת משום ש"בתיק אגרסיבי צריך לספק סוג של גידור למקרים של משבר וירידות, שבהם אנשים מחפשים נכס מוחשי להיצמד אליו".

דגש לחברות IT בישראל

כשאנחנו שואלים על הסקטורים המועדפים בעיניה, יפת ממליצה כמובן על הטכנולוגיה שפשוט "אי אפשר בלעדיה. נמשיך לראות שיפור במוצרים למרות התחרות הסינית החדשה". בסקטור התקשורת הגלובלי היא צופה כי "נראה צמיחה ברווחיות החברות והסקטור גם היום מאוד אטרקטיבי, בוודאי חברות הסטרימינג והגיימינג. זאת למרות שאלפבית (גוגל), מטא ונטפליקס מהוות כמעט 50% ממנו".

עוד היא מציינת לטובה את סקטור הבריאות "בדגש על פארמה וציוד רפואי, כיוון שבאחרון רואים המשך התאוששות בניתוחים ויישום פתרונות חדשים ושיפור בשרשרת האספקה. בפארמה רואים צמיחה בתרופות החדשות ובביקושים, כמו להשמנת יתר וסוכרת".

לבסוף היא מציינת את סקטור הפיננסים בחו"ל שהוא "מראה של הכלכלה האמריקאית; שוק העבודה איתן ומעריכים שתהיה צמיחה גבוהה מהצפי, כך שגם הריבית בארה"ב לא הולכת לרדת בקרוב".

בישראל יפת נותנת דגש על חברות טכנולוגיית המידע (IT) ובפרט הגדולות כמו חילן, וואן, מטריקס ומלם תים, ש"צומחות מרבעון לרבעון גם בתקופת המשבר והציגו תוצאות יפות. המנועים יהיו מעבר למחשוב ענן והגישה מרחוק, הגנות סייבר ודיגיטציה". כן היא מציינת את סקטור התקשורת (סלולר), שבו היא מזהה "התאוששות מרשימה בהכנסות ואפשרות להרוויח יפה".

עוד היא ממליצה על ענף הנדל"ן המניב, שהחברות בו נפגעו מעליית הריבית. "צפויה ירידה בריבית פעמיים בשנה הקרובה כאן וזו תסייע לחברות לשפר את הרווחיות. בנוסף הן פעלו לגוון את פעילותן כמו בכניסה לשוק המגורים והדיור המוגן". לבסוף היא מציינת את תחום התעשיות הביטחוניות ש"ברור לכולנו מדוע. המלחמה סיפקה תצוגת תכלית למערכות הישראליות, ועם ריבוי הסכסוכים בעולם הביקושים לא יקטנו, בטח לא בטווח הנראה לעין".