סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
12:20
המסחר באירופה עבר לעליות קלות: מדד הדאקס עולה בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.4% והקאק מוסיף לערכו כ-0.1%.
בין המניות שעושות תנועות משמעותיות בטרום־מסחר בוול סטריט: אנבידיה יורדת בכ-1%, אינטל יורדת בכ-1.5%, סופר מיקרו קמפיוטר יורדת בכ-3.5%, פלנטיר טכנולוג'יס יורדת בכ-2.5%.
הביטקוין נופל כעת ב-8%, וכעת נסחר סביב 88 אלף דולר.
11:30
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס והקאק נסחרים ביציבות, הפוטסי מתקדם בכ-0.3%.
מניית חברת הציוד הרפואי הבריטית סמית' אנד נפיו קופצת במעל 8%, לאחר שפרסמה תוצאות כספיות חזקות מהמצופה. סך המכירות של החברה ב-2024 עמד על 5.81 מיליארד דולר - ועקף ב-1% את תחזיות האנליסטים.
מניית חברת התרופות נובו נורדיסק עולה כעת בכ-5%. אתמול, חברת שירותי הרפואה המקוונים האמריקאית הימס אנד הרס ה'לת הודיעה כי היא עשויה להפסיק למכור סמגלוטייד - אלטרנטיבה לתרופות הרזיה כמו אוזמפיק ו־וויגובי, אותן מייצרת נובו נורדיסק.
בשוק החוב האמריקאי, האג"ח הממשלתיות רושמות כעת ירידות: אג"ח לעשר שנים יורדות בכ-5 נקודות בסיס, עם תשואה של כ-4.34%; אג"ח לשנתיים יורדות גם הן בכ-5 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.12%.
בשוק הקריפטו, הביטקוין יורד כעת ב-7%, ומחירו נע סביב 88,500 אלף דולר. האת'ריום צונח גם הוא, ומחירו נע כעת סביב 2,400 דולר.
10:40
מגמה מעורבת באירופה: הדאקס והקאק יורדים שניהם בכ-0.2%, הפוטסי מתקדם בכ-0.1%.
כלכלת גרמניה התכווצה ב-0.2% ברבעון האחרון של 2024. הנתון מגיע לאחר שברבעון השלישי נרשמה צמיחה של 0.1%. בכירים ציינו ירידה משמעותית בייצוא, וכן דשדוש מתמשך בתפוקות הייצור.
מנכ"ל יוניליוור , היין שומאכר, הודיע כי יסיים את תפקידו בחברה, לאחר פחות משנתיים. במקומו ייכנס סמנכ"ל הכספים של החברה, פרננדו פרננדז. החברה מסרה כי אין שינוי בתחזיות שלה לשנת 2025.
10:15
פתיחה מעורבת באירופה: מדד הדאקס נסחר ביציבות, הקאק נסחר גם הוא ביציבות, והפוטסי עולה בכ-0.1%.
נעילה שלילית באסיה: מדד הניקיי ירד בכ-1.4%, בורסת שנגחאי נסוגה בכ-0.8%, ההנג סנג צנח בכ-1.4%, והקוספי השיל מערכו כ-0.6%.
מניית ניסאן צנחה בכ-8%, בעוד היא מתמודדת עם השלכות עסקת המיזוג עם הונדה שנכשלה, וכן עם לחץ סביב תוכניותיו של דונלד טראמפ להתקדם עם מכסים על קנדה ומקסיקו.
מניות של בתי מסחר בפורטפוליו של ברקשייר הת'אוויי רשמו עליות, לאחר שוורן באפט הצהיר כי הוא מתכנן להגדיל את השקעותיו ביפן לטווח הארוך. מיצובישי, איטוצ'ו, מארובני וסומימוטו טיפסו במעל 5%, בעוד מיטסוי עלתה קלות בקרוב ל-1%.
הביטקוין יורד כעת בכ-6% ומחירו נע סביב 89,500 דולר - שפל של שלושה חודשים. הירידות מיוחסות לחשש המשקיעים סביב הצהרותיו האחרונות של דונלד טראמפ סביב הטלת המכסים על קנדה ומקסיקו.
8:45
אסיה
הבוקר באסיה, הבורסות רושמות ירידות: מדד הניקיי יורד בכ-1.4%, בורסת שנגחאי נסוגה בכ-0.8%, ההנג סנג צונח בכ-1.3%, והקוספי משיל מערכו כ-0.6%. הירידות באות על רקע הנחייתו של דונלד טראמפ בסוף השבוע להדק את המדיניות מול סין. בבלומברג פורסם כי טראמפ הנחה את הוועדה להשקעות זרות להגביל השקעות סיניות בטכנולוגיה ובסקטורים אסטרטגיים נוספים בארה"ב. כמו כן, הירידות באות על רקע הצהרתו של טראמפ כי הטלת המכסים על מקסיקו וקנדה תיכנס לתוקף באפריל.
וול סטריט
אמש בוול סטריט, יום המסחר ננעל במגמה מעורבת: מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.1%, ה-S&P 500 ירד ב-0.5%, והנאסד"ק איבד 1.2%. ענקיות הטכנולוגיה הובילו את הירידות: אנבידיה צנחה ב-3.1%, אמזון נחלשה ב-1.8%, אינטל ירדה ב-2.4%, וטסלה איבדה 2.2%.
ענקית הטכנולוגיה אפל הכריזה על השקעה של יותר מ־500 מיליארד דולר בפרויקטים של החברה בארה"ב, שיימשכו לאורך ארבע השנים הקרובות. החברה הגדירה את ההשקעה כ"התחייבות הגדולה ביותר שלה אי-פעם". התוכנית אמורה להביא לתוספת של כ-20 אלף משרות.
● 500 מיליארד דולר: השקעת הענק של אפל בארה"ב
ברקשייר האת'וויי , חברת ההחזקות של וורן באפט, זינקה בכ-4%, לאחר שפרסמה דוחות טובים. לפי הנתונים שפירסמה ברקשייר, הרווח התפעולי של הקונגולמרט קפץ ב-71% ל-14.5 מיליארד דולר ברבעון הרביעי.
מניית פלנטיר טכנולוג'יס ירדה בחדות והשלימה צלילה של כ-25%, תוך חמישה ימי מסחר. על רקע הירידות במניית הטכנולוגיה, שני גורמים מרכזיים: הראשון הוא מכירת מניות על־ידי המנכ"ל: דווח כי המנכ"ל, אלכס קארפ, ביטל את תוכנית המכירה הקודמת שלו והחליף אותה בתוכנית חדשה שהוגשה לרשות ניירות ערך (SEC) בסוף השנה שעברה. התוכנית כוללת מכירת 9,975,000 מניות עד ספטמבר, בשווי של כ-1.24 מיליארד דולר לפני הירידות האחרונות. מאחר וחלק גדול מהתגמול של קארפ מבוסס על מניות, הצעד הזה אינו מפתיע במיוחד.
הסיבה השנייה היא קיצוצים אפשריים בתקציב הביטחון: בעקבות דיווח של הוושינגטון פוסט שלפיו ממשל טראמפ הנחה את הפנטגון לתכנן קיצוצים תקציביים משמעותיים בחמש השנים הקרובות, מה שמטיל ספק באחד ממקורות ההכנסה העיקריים של חברת הטכנולוגיה.
מניית עליבאבא גרופ צללה בכ-10%, לאחר שהחברה הודיעה על תוכניותיה השאפתניות להשקיע לפחות 53 מיליארד דולר בבינה מלאכותית לאורך שלוש השנים הקרובות, ועל אף הדוח הרבעוני שפרסמה הענקית הסינית בשבוע שעבר. במקביל, במורגן סטנלי שדרגו את המלצתם על המניה לעודף משקל וציינו כי החברה ערוכה להמשך מנהיגות בשוק ענן הבינה המלאכותית.
החוזים העתידיים על וול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת: הנאסד"ק נסחר ביציבות, בעוד ה-S&P 500 והדאו ג'ונס מתקדמים שניהם בכ-0.1%.
שוק החוב האמריקאי
האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרות בירידות שערים הבוקר: אג"ח לעשר שנים יורדות בכ-2 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.37%; אג"ח לשנתיים יורדות גם הן בכ-2 נקודות בסיס, עם תשואה העומדת על כ-4.15%.
שוק הפורקס העולמי
הדולר נחלש קלות מול האירו (1.04 דולר) והליש"ט (1.26 דולר), ומתחזק קלות מול הין היפני (149.8 ין).
שוק הקריפטו
בשוק הקריפטו, נרשמות ירידות שערים: הביטקוין יורד בכ-4.5%, ומחירו נע סביב 91,500 דולר; האת'ריום צולל בכ-8.5%, ומחירו נע סביב 2,500 דולר.
שוק הסחורות
מחירי הנפט רושמים עליות קלות: נפט מסוג אמריקאי עולה בכ-0.5%, ומחיר חבית עומד על כ-71.1 דולר; נפט מסוג ברנט עולה בכ-0.4%, ומחיר חבית עומד על כ-74.6 דולר.
מאקרו
בדרום קוריאה, הבנק המרכזי חתך את הריבית ב-25 נקודות בסיס, מרמה של 3% ל-2.75%, בניסיון לתמרץ את הכלכלה המדשדשת במדינה. כמו כן, ההחלטה מגיעה בעוד המדינה מתמודדת עם אי־יציבות פוליטית, בהמשך לניסיון ההפיכה של הנשיא יון סוק יאול ולהדחתו. מדובר בריבית הנמוכה ביותר בדרום קוריאה מאז אוגוסט 2022.
הבוקר, יפורסמו נתוני התמ"ג בגרמניה. בהמשך היום, יפורסם מדד אמון הצרכן של CB בארה"ב, הסוקר את דעתם של הצרכנים על המצב הכלכלי במדינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.