תרבות

אוכל

כתבות אחרונות

 
אנלוטי ממולא במשמשים מקורמלים וריקוטה, ברוטב חמאה חומה וזעתר ב''באטר'' / צילום: חיים יוסף

"באטר": הבית של סבתא וסבא במושב קדימה שהפך למיזם ארוחות פרטיות מבוססות חקלאות מקומית

אוריאל שיינמן ודביר שסטל, ירשו בית קרקע והצמיחו בו גינת ירק • בגינה הם מגדלים חומרי גלם מיוחדים - מפירות, דרך ירקות ועד עשבי תבלין - מהם הם מכינים את הארוחות הפרטיות • לפני הארוחה, הם עורכים סיור מודרך בגינה, כדי שהסועדים הזרים זה לזה יתחברו ויחשפו לתפריט של הארוחה

מרב סריג 10.11.2022
פיצה תפוחי אדמה מדורה ב''פרסקה'' / צילום: אנטולי מיכאלו

"פרסקה": הבעלים למד לעשות בצק בעזרת יוטיוב, והפיצה שלו הפכה ללהיט בקרב פודיז

הפיצרייה הנפוליטנית בקיבוץ מסדה הפכה לשם דבר בקהילת האוכל הישראלית בזכות הפיצות הייחודיות שלה, ביניהן פיצה תפוחי אדמה • האחים חן ויוני אברהם עזבו את המקצועות הקודמים שלהם כדי להקים את העסק, בו עובדים כל בני המשפחה • פרסקה היא מסעדה המתמחה במנה אחת - פיצה, ולהתמחות הזו יש תוצאות: פיצה עם שוליים רכים כמו שמיכת פוך מפנקת

מרב סריג 03.11.2022
טרטר ים וקרמבל פלאפל ב''ראסיף 33'' / צילום: דוד מויאל

מסעדת ראסיף 33: מהטובות ביותר בחיפה

קהל אקלקטי, קוקטיילים וצ'ייסרים, מוזיקה ערבית עדכנית ומנות משובחות על טהרת הבשר - כל אלה מבססים את ראסיף 33 כאחד המקומות האטרקטיביים בעיר • עם השנים השף עוקלה הצליח לייצר זהות קולינרית מובחנת וייחודית על ידי פרשנות עדכנית של המטבח הערבי המסורתי

מרב סריג 27.10.2022
איור: רועי רגב

תוציאו את הטיימר מהמטבח ותגלו שאפשר לבשל גם בלעדיו

אנחנו נצמדים לזמני ההכנה של המתכונים במטרה להגיע לתוצאות הבישול המדוייק ביותר, אך לא תמיד הם המדד הנכון • הבשלנים הטובים ביותר הם אלו שלא נסמכים על הטיימר אלא על האינטואיציות שלהם - במטרה להגיע לתוצאות הבישול המדוייקות ביותר

The Wall Street Journal 27.10.2022
מנות עגבנייה באופא / צילום: סיגל סבן

"אופא": מסעדת פיין דיינינג שמקדמת את חומרי הגלם מהטבע

השפית שיראל ברגר מעבירה את הסועד, בתפריט בן 10 מנות, מסע בממלכת הירקות, הפירות ועשבי הבר • כל אחת מטופלת בטכניקת בישול שונה: עתיקה, מודרנית וחדשנית • התוצאה: שלל טעמים נועזים, מקוריים וחדשניים

מרב סריג 20.10.2022
דג מאודה בעלה כורכום ב''ארוחות העונה'' / צילום: מרב סריג

"ארוחות העונה": סיפור קולינרי רחב היקף ב-20 מנות קטנות

בבית הבד במושב ציפורי יניב גור אריה עורך ארוחות עונתיות על טהרת החקלאות המקומית • לכל מנה הוא מתאים את השמן שמתאים לה כדי להעצים את הטעם שלה

מרב סריג 15.10.2022
ברוסקטת שומן בקר ותמרים ב''תרצה'' / צילום: חיים יוסף‎‎

תרצה: תפריט קטן וממוקד שמלווה 260 כותרי יינות

בגל ברי היין ששוטף כעת את ישראל, המקום של רז רהב היין הוא פנינה של ממש • רהב, מהשפים המוערכים בישראל, מספק חוויה גסנטרונומית יוצאת דופן המבוססת על מנות מלאות סטייל ואוסף היינות עשיר ומגוון

מרב סריג 07.10.2022
מנות פתיחים של מסעדת ''רדלר'' / צילום: דן פרץ

מסעדת רדלר: בראסרי ישראלי מודרני עם אוכל מעולה ואווירה מיוחדת

מנות פתיחה מענגות, מנת ספגטיני נפלאה וקינוח אורז עשיר בטעמים • השף מושיקו גמליאלי, יודע לעשות מקומות תוססים עם אוכל מלא ברק, כאלה שיוצאים מהם ומיד בא להזמין מקום שוב

מרב סריג 22.09.2022

האם האוכל שאנחנו אוכלים הוא באמת טרי?

לא כל המזונות צריכים להיות טריים כדי להיות טעימים, אבל ישנן חוויות נדירות של טריות שיפתיעו אתכם

The Wall Street Journal 15.09.2022
טורטליני ארטישוק ירושלמי / צילום: אסף קרלה

מסעדת מנרה: כשרה עם נוף ותפריט מעולים

מקום מושלם לסגור בו את היום או להתחיל איתו את הערב • מסעדת הדגים הכשרה, בהובלת השף נמרוד הדס, מציעה שילוב מנצח של נוף יפהפה ואוכל טוב

מרב סריג 15.09.2022
ארטישוק יהודי. המנה המפורסמת מהמטבח היהודי-רומאי / צילום: יוגב אזוגי

מסעדת מרקטו נפתחה בשנית והיא מצויינת כשהיתה

מרקטו עברה מעכו לקיבוץ לוחמי הגטאות והמעבר עשה לה רק טוב • המסעדה, בהובלת האחים עמרי ונעם שחר, מציעה אוכל איטלקי בסיסי ואיכותי

מרב סריג 08.09.2022
מנת פתיחה במסעדת משיה / צילום: אסף קרלה

מסעדת משייה שאחרי מתיחת הפנים: חוויה קולינרית ייחודית

משייה שלפני הקורונה היא לא משייה שאחריה • המסעדה, בהובלת השף גיא אריש, מציעה תפריט, חוויה וגישה חדשים ומפתיעים

מרב סריג 02.09.2022

   123456   

   נמצאו 92 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 6