הותר לפרסום: אלי פלדשטיין חשוד במסירת ידיעה סודית כדי לפגוע במדינה בכך שהעביר מידע סודי לתקשורת הזרה לאחר שנפסל לפרסום בישראל על ידי הצנזורה. זאת במטרה להשפיע על דעת הקהל בעניין החטופים, ובפרט בעניין תרומתן של ההפגנות לחיזוק החמאס. העברת הידיעה, עבירה שהעונש המקסימלי עליה הוא מאסר עולם (הפרקליטות תחליט עד יום חמישי אם להעמיד לדין על עבירה זו או עבירה קלה יותר), נעשתה סמוך לרצח ששת החטופים ברצועת עזה בסוף אוגוסט ולאחר הפגנות רבות נגד הממשלה וכחלק מהרצון לשנות את השיח הציבורי ולהפנות אצבע מאשימה כלפי סינוואר. בפרשה נחקר באזהרה השבוע יועץ ראש הממשלה יונתן אוריך.
● בניגוד לעמדת היועמ"שית: הממשלה אישרה מהלך לפיטורי יועמ"שים ותיקים
● החשדות נגד צחי ברוורמן: ניסה לשנות מועד שיחה שקיים נתניהו ב-7 באוקטובר
מי שמסר לפלדשטיין את הידיעה הוא נגד במילואים ממערך המודיעין, החשוד אף הוא במסירת ידיעה סודית כדי לפגוע במדינה. השניים חשודים גם בעבירות קשירת קשר לפשע ואיסוף סודות במטרה לפגוע במדינה. עוד נחשף כי פלדשטיין הועסק כיועץ תקשורת במערך ההסברה הלאומי שתחת משרד רה"מ.
בתוך כך מעצרם של אלי פלדשטיין, ושל הנגד במילואים הוארך עד להגשת כתב האישום ביום חמישי. פלדשטיין והחשוד הנוסף עצורים מזה 21 ימים.
כתבה בתקשורת הזרה הציתה את החקירה
נשיא בית בתי משפט השלום מרכז, השופט מנחם מזרחי, התיר היום לפרסם פרטים נוספים בפרשה עליה הוטל צו איסור פרסום שהורחב מעת לעת. ההחלטה התקבלה בעקבות בקשת גופי התקשורת בהם גלובס. היום הגישה הפרקליטות הצהרת תובע נגד פלדשטיין והנגד שהעביר לו את המידע, שמשמעותה כי כתב האישום יוגש עם בקשה למעצרם עד תום ההליכים המשפטיים.
עוד הותר לפרסום כי החקירה נפתחה לאחר שב-6 לספטמבר פורסמה כתבה בתקשורת הזרה אודות עמדות חמאס למו"מ לשחרור חטופים. הכתבה כללה מידע ממודיעין צה"ל. צה"ל בחן את העניין ומצא כי מדובר במסמך סודי ורגיש , אשר חשיפתו עלולה לפגוע באחת ממטרות המלחמה שחרור וחטופים ולפגוע בפעילות צה"ל ברצועת עזה בהקשרים נוספים. לאור האמור, החלה חקירה במערכת הביטחון, בניסיון להתחקות אחר מקור הדלף.
פרט נוסף שהותר לפרסום הוא מעורבותו של הרמטכ"ל, שפנה בנושא והביא לתחילת החקירה הסמויה בשב"כ במטרה לאתר את הגורמים העומדים מאחורי דלף הסוד. לאחר איתור גורם הדלף נאסף מודיעין שגיבש חשד לגבי גורמים נוספים שלקחו חלק והחקירה עברה לשלב הגלוי. במהלך החקירה נעצרו נגד במילואים, שני קצינים במילואים, ופלדשטיין. על פי החשד, הנגד החליט על דעתו להוציא מסמך סודי ביותר ורגיש מצהל שלא כדין. כבר בחודש אפריל 2024 העביר הנגד עותק מהמסמך לפלדשטיין דרך הרשתות החברתיות. בהמשך גם העביר לפלדשטיין פיזית את המסמך.
על פי החשד, בראשית ספטמבר החליט פלדשטיין להפיץ את המידע לתקשורת בישראל כדי לפרסם את תכנו. כאמור, במטרה להשפיע על דעת הקהל בעניין החטופים ותרומת ההפגנות לחיזוק החמאס. עיתונאי פנה לצנזורה כדי לפרסם את המידע - אך הצנזורה אסרה זאת נוכח התוכן הרגיש של המסמך. בשלב זה החליט פלדשטיין, על פי החשד, לעקוף את הצנזורה ולפרסם את המסמך בתקשורת הזרה. לשם כך הוא נעזר בגורם נוסף לטובת פרסום הידיעה בכלי תקשורת זר. פלדשטיין אף עדכן מספר גורמי התקשורת כי הכתבה צפויה להתפרסם בחו"ל וביקש מהם לעשות פולואפ. עוד הותר לפרסום כי לאחר פרסום הכתבה בתקשורת הזרה, התעוררו שאלות לגבי אותנטיות המסמך עליו התבססה הכתבה ופלדשטיין ביקש להוכיח שהמסמך אותנטי, פנה פעם נוספת לנגד וביקש לקבל את המידע המקורי. נגד המילואים העביר לו עותק פיזי ושני מסמכים נוספים בסיווג "סודי ביותר".
לבסוף ציין השופט מזרחי ציין כי מדובר היה לפי החשד, ב"דלף מסווג ורגיש ביותר, אשר פרסומו מהווה פוטנציאל נזק בטחוני חמור, למערכת הבטחון ולמדינת ישראל.
*** חזקת החפות: אלי פלדשטיין ויתר החשודים בפרשה לא הואשמו ולא הורשעו, ועומדת להם חזקת החפות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.