בורסות עולם | סיקור שוטף

מגמה מעורבת באירופה; המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת

מדד קוספי הדרום קוריאני מזנק בכ-2% • מיטב: "השוק האמריקאי יקר ומסוכן" • בגולדמן סאקס ממליצים על רכישת זהב • שלוש מניות מומלצות ע"י אנליסטים מובילים בוול סטריט

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock
הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

11:20

המסחר באירופה מתנהל כעת במגמה מעורבת ובשינויים קלים. מדדים, דאקס קאק יורדים בכ-0.1% ומדד פוטסי עולה בכ-0.2%. 

המשקיעים מחכים לנתוני האינפלציה בבריטניה שיפורסו ביום רביעי, וזאת לאחר נתוני הצמיחה המאכזבים שפורסו במדינה בשבוע שעבר. 

10:20

שבוע המסחר באירופה נפתח במגמה חיובית - המדדים, דאקס קאק ופוטסי עולה בכ-0.2%. 

המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת. ניקיי יורד ב-1%, שנחאי ירד ב-0.2% והנג סנג עלה ב-0.7%, קוספי הדרום קוריאני עולה ב-2%. 

08:48

שבוע המסחר באסיה החל היום במגמה מעורבת - ניקיי יורד ב-1%, שנחאי יורד ב-0.4% והנג סנג עולה ב-0.6%, קוספי הדרום קוריאני עולה ב-2%. 

החוזים עתידיים בוול סטריט מצביעים על עליות - נאסד"ק ב-0.7%, S&P 500 ב-0.3%, דאו ג'ונס ללא שינוי הבוקר. 

בשישי האחרון בוול סטריט: לאחר קבלת הפנים החיובית לטראמפ, שהובילה בין היתר את מדד ה-S&P500 לשבור את הרף של ה-6,000 נקודות, נראה שההתלהבות בשווקים החלה לדעוך ומדדי המניות בוול סטריט מחקו את רוב העליות שנרשמו בשבוע שעבר. בעקבות דבריו של יו"ר הבנק הפדרלי ג'רום פאוול שהבנק המרכזי לא צריך להזדרז להוריד את הריבית,  נאסד"ק ירד בכ-2.2%, מדד הדאו ג'ונס ירד ב-0.7%, ה-S&P 500 ירד ב-1.3%. בסיכום שבועי ירד מדד S&P 500 ב-2.1%, נאסד"ק ירד ב-3.1% (השבוע הגרוע ביותר מזה חודשיים) והדאו-ג'ונס ירד ב-1.2%. 

כל מניות "שבע המופלאות" ירדו למעט טסלה  שעלתה במעל 3% בשישי ומעל 30% מאז הבחירות, מה שעזר לה לחצות את רף הטריליון דולר בשווי שוק לאחר כשנתיים. 

פלנטיר  זינקה בכ-11% לאחר שהודיעה על כוונתה לעבור ולהסחר בבורסת נאסד"ק במקום בבורסת ניו יורק. בחברה הנחשבת לאחת השחקניות המרכזיות בעולם הבינה המלאכותית, צופים ששילובה במדד זה עשוי להגביר את הביקוש למניה מצד קרנות מחקות מדדים. 

אפלייד מטריאלס  ירדה בכ-9% לאחר שדיווחה על תוצאות הרבעון הפיסקלי הרביעי שהיו טובות מהתחזיות בוול סטריט, אך תחזית ההכנסות לרבעון הנוכחי נפלה מהציפיות.

ענקית מוצרי היופי, אולטה ביוטי  ירדה בכ-5% לאחר הפרסום שברקשייר האת'וויי  של וורן באפט מכרה למעלה מ-95% מהמניות שרכשה רק רבעון קודם לכן. המהלך הפתיע את מי שעוקבים אחרי באפט שידוע כמשקיע לטווח ארוך, ואף אמר בעבר כי "תקופת ההחזקה המועדפת עלינו היא לנצח".

כל תשומת הלב תופנה השבוע לדוח הרבעוני של החברה בעלת השווי הגבוה ביותר בוול סטריט, אנבידיה . הצפי הוא לרווח של 74 סנט למניה ו-33.2 מיליארד דולר, זינוק של כ-80% ביחס לרבעון השלישי של 2023. עוד משהו על אנבידיה. לפי דיווח לרשות לניירות ערך בארה"ב, החברה מכרה כ-13% ממניותיה ביצרנית השבבים הבריטית Arm , לעומת זאת שילשה את מספר מניותיה בסרב רובוטיקס  ורכשה כאלפיים מניות נוספות של סאונד האונד איי.אי

דוחות מסקרנים נוספים יפרסמו וולמארט  מחר, טרגט  ופאלו אלט  ברביעי. בין הישראליות שידווחו השבוע, צים  וויקס 

ניתוח | במורגן סטנלי מסמנים שתי מניות מבטיחות. לאחת מהן צופים זינוק של 660%  

ב-CNBC פרסמו את שלוש המניות המועדפות על ידי האנליסטים המובילים לפי האתר  TipRanks, פלטפורמה שמדרגת אנליסטים על פי ביצועיהם בעבר.

הראשונה היא אמזון . החברה הרשימה את המשקיעים עם ביצועים מצוינים ברבעון השלישי, בתגובה לתוצאות החזקות, האנליסט בריאן ווייט ממונס חזר על דירוג "קנייה" למניית אמזון והעלה את מחיר היעד מ-225 דולר ל-245 דולר (ב-21% מעל מחירה הנוכחי). ווייט מאמין שהחברה תמשיך "לנצל את הענן, להרחיב את עסקי הפרסום הדיגיטלי, לחדש עם בינה מלאכותית, להשיג יעילות באמצעות רשת הפצה אזורית, ולמנף מבנה עלויות רזה יותר". 

השנייה היא פלטפורמת שיתוף הנסיעות אובר . החברה הציגה לאחרונה הכנסות ורווחים ברבעון השלישי שעקפו את התחזיות, אך פספסה את ציפיות וול סטריט לגבי סך ההזמנות הגולמי ברבעון. עם זאת, האנליסט מארק מהאני מ-Evercore נותר אופטימי לגבי מניית אובר. הוא חזר על דירוג "קנייה" עם מחיר יעד של 120 דולר (60%). 

השלישית היא ענקית הפינטק בלוק  (שנקראה בעבר סקוור). החברה עקפה מעט את תחזיות הרווח למניה של האנליסטים, אך פיספסה את תחזיות ההכנסות לרבעון השלישי. אנדרו הארט, אנליסט מ-BTIG סבור ש"בלוק רק מתחילה לשלב בין מערכות התשלומים שלה, מה שיכול ליצור השפעות מעגליות משמעותיות לאורך זמן", אמר הארט, תוך שהוא חוזר על דירוג "קנייה" למניה עם מחיר יעד של 90 דולר (7%).

בשוק החוב האמריקאי, בשבוע האחרון התשואות עלו לכל אורך העקום, כאשר התשואה ל־10 שנים עלתה ב־13 נ"ב לרמה של 4.43%, במהלך המסחר עקפה התשואה רף של 4.5%, רמתה הגבוהה מאז מאי. התשואה לשנתיים הגיעה לרמה של 4.3% בסוף השבוע האחרון.

בשוק הסחורות, מחירי הנפט ירדו בכ־4% בשבוע האחרון. ברקע המגמה: החששות שהתפוגגו בנוגע להסלמה בין איראן לישראל לצד הדיונים על הפסקת אש מול חיזבאללה, ובמקביל התחזקות הדולר בעולם בעקבות בחירת טראמפ שלוחצת את מחירי הנפט כלפי מטה.

בנק ההשקעות גולדמן זאקס צופה שמחירי הזהב יגיעו לשיא חדש בשנה הבאה, בזכות רכישות של בנקים מרכזיים וירידה בריבית בארה"ב. האנליסטים של הבנק, ביניהם דן סטרייבן, מציבים יעד מחיר של 3,000 דולר לאונקיה עד דצמבר 2025. לדבריהם, הגורם המרכזע לתחזית הוא ביקוש מוגבר מצד בנקים מרכזיים, ביקוש יגיע גם מקרנות נסחרות בבורסה (ETF) עקב הפחתות הריבית של הפדרל ריזרב.

בארה"ב - הסתברות הגלומה בשווקים להורדת ריבית הפד בדצמבר ירדה השבוע ל- 58%, זאת על רקע פרסום נתוני אינפלציה מעט גבוהים מהצפוי (בעיקר Core PPI), ודברי פאוול ביום חמישי כי עקב חוזקת הכלכלה, אין צורך למהר ולהוריד את הריבית. בעוד שנשאר יותר מחודש ימים עד להחלטה, הנתונים האחרונים ממשיכים לשקף את חוסן הכלכלה האמריקאית, מה שמאפשר לפד להמשיך בקו מתון יותר.

בנאום בסוף השבוע, ציין פאוול כי "הכלכלה לא משדרת שום סימן שאנחנו צריכים למהר בהורדת הריבית. החוזק שאנו רואים כיום במשק נותן לנו את היכולת לגשת להחלטות שלנו בזהירות". החוזים מתמחרים כעת סבירות של כ-62% בלבד שהריבית תרד בדצמבר, כאשר הורדת הריבית הקרובה מתומחרת במלואה רק בסוף ינואר. אם הריבית אכן תרד בדצמבר, החוזים מתמחרים רק הורדת ריבית אחת במהלך המחצית הראשונה של השנה הבאה, ואחת נוספת במהלך המחצית השנייה.

השבוע, נתוני אינפלציה צפויים להתפרסם במשקים הגדולים בעולם בין היתר בגוש האירו, בריטניה, ויפן. עוד במהלך השבוע יתפרסמו בארה"ב נתונים על שוק הדיור ומצב היצור המקומי.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב, מציין בסקירתו כי להערכתו, שוק המניות האמריקאי יקר ומסוכן. "שוק המניות האמריקאי יקר . מכפיל הרווח העתידי של S&P500 שעומד על 25, הגבוה ביותר מאז הדוט.קום. גם המכפיל של S&P500 במשקל שווה שעומד על 20 וגבוה מהממוצע ההיסטורי של 17.7. מכפיל הרווח מתבסס על שיעור רווחיות חריגה בהשוואה היסטורית, הרווחיות החריגה של S&P500 לא רק בגלל חברות הטכנולוגיה. ברוב הסקטורים הרווחיות בשיא או קרוב לשיא של 15 השנים האחרונות".

"לכן", אומר זבז'ינסקי, "למכפיל שילר (Cape ratio), שמתבסס לא על הרווחיות של השנה האחרונה או השנה הבאה, אלא על הרווחיות הממוצעת של 10 השנים האחרונות, רק פעמיים בהיסטוריה מאז תחילת המאה העשרים היה גבוה יותר מאשר היום - בבועת הדוט.קום וב-2021. נשאלת השאלה האם הרווחיות הגבוהה הנוכחית היא המציאות החדשה שמשקפת ירידה בתחרותיות או שזאת תופעה חולפת בגלל נסיבות זמניות. אם היא זמנית, שוק המניות הרבה יותר יקר ממה שמשתקף במכפיל הרווח הרגיל". 

"כרגיל, כאשר השוק עולה, אופטימיות המשקיעים גדלה, אבל הפעם היא ממש בשמיים . לפי סקר אמון הצרכנים בארה"ב, אף פעם בהיסטוריה משקי הבית לא היו אופטימיים יותר לגבי ביצועי שוק המניות בשנה הקרובה". 

גם האנליסטים אופטימיים מאוד. למרות התחזיות לירידה בצמיחה בארה"ב בשנה הבאה (של קרן המטבע ושל הכלכלנים בבלומברג), האנליסטים צופים שהרווח למניה של S&P500 יעלה מקצב של כ-8% ב-2024 לקרוב ל-13% ב-2025, זאת ביחס לגידול שנתי ממוצע של כ-9% ב-30 השנים האחרונות (ללא השנים שהיה בהם מיתון וההתאוששות ממנו).