הצבא הגרמני ממשיך ברכש הביטחוני הנרחב מישראל, ובחר במשגרי רקטות PULS מתוצרת אלביט בתום תחרות צמודה מול יצרנים אמריקאים; כך מדווח השבוע אתר דיפנס ניוז. לפי הדיווח, ועדה של הפרלמנט הגרמני אישרה עוד לפני חג המולד את "העסקה הראשונית", בשווי 65 מיליון אירו, לרכש המשגרים, כאשר החברה הישראלית גוברת על לוקהיד מרטין וריינמטאל שחברו להגיש הצעה מתחרה. ביחד עם אלביט, חברה צרפתית-גרמנית בשם KNDS תהיה אחראית לאספקת המשגרים והחימוש.
● תקדים את ארה"ב? טיסות הניסוי הסיניות מסעירות את עולם התעופה
● השבוע בתעשיות הביטחוניות | רוסיה מקימה גדוד חדש, ואלו חדשות רעות למערב
● עסקה של 700-500 מיליון אירו: יוון מתקרבת לרכישת תותחי PULS מאלביט
דובר של משרד ההגנה הגרמני אמר לאתר כי ההצעה האמריקאית-גרמנית המתחרה "לא הייתה מספיק מפותחת" וכי "לא היה ניתן לקבל מראש אב-טיפוס שניתן לשימוש" של המערכת המוצעת, ששמה GMARS. בנוסף, צבא הולנד וצבא דנמרק, שתי מדינות שכנות לגרמניה, רכשו גם הם את המשגרים מתוצרת אלביט, מה שעשוי לאפשר שיתוף פעולה בעתיד.
"הצבא ההולנדי משולב באופן עמוק במבנה של הצבא הגרמני, והשימוש באותה מערכת נשק יגדיל את שיתוף הפעולה העתידי האפשרי", מסר דובר של משרד הביטחון הגרמני לאתר. ביחד עם המערכת עצמה, דיווח האתר, זקוקה גרמניה לאישור אמריקאי כדי להשתמש בחימוש מתוצרת המדינה (GMLRS) במערכות הישראליות, אך זה צפוי להתקבל. ארה"ב אישרה לגרמניה בעבר להפוך ללקוחה הראשונה בעולם של מערכת החץ-3 להגנה מטילים בליסטיים. "גרמניה נמצאת בתיאום הדוק עם ארה"ב בנושא", נאמר בהודעת משרד הביטחון העדכנית. מנגד, מנכ"ל לוקהיד מרטין אמר לאתר הביטחוני בקיץ כי אפשרות כזו "כלל אינה על השולחן".
גורמים ביטחוניים ישראלים מסבירים כי ישנה תחרות עזה בתחום זה באירופה בשנתיים האחרונות, מאז שמדינות "תרמו" את המשגרים הקיימים שלהם לטובת המלחמה של אוקראינה ברוסיה הפולשת, ובשל הצורך להתעצם צבאית מחשש לפלישה רוסית למדינות נאט"ו. בדנמרק, עסקה שנחתמה בזריזות לפני כשנתיים עומדת במרכז מחלוקות המלובות על ידי הדלפות ודיווחים תקשורתיים על "הליכי רכש משובשים" ו"חשש מעיכובים", כמו גם "חשש מרכש ממדינה הנמצאת במלחמה". אלביט הבהירה בתגובה לגלובס לפני כשבועיים כי הטענות מופרכות וכי המערכות יסופקו במסגרת הזמנים שהוסכמה.
אלביט תקים מפעל חדש בישראל
בתוך כך, אלביט חתמה על שתי עסקאות עם משרד הביטחון בהשקעה כוללת של כמיליארד שקל. במסגרת העסקה הראשונה תספק אלביט מערכות למשרד הביטחון אלפי פצצות אוויר כבדות. העסקה השנייה כוללת הקמת מפעל לאומי לחומרי גלם שונים, שעד למלחמה נרכשו ברובם בחו"ל. המפעל החדש יכלול קווי ייצור לחומרים אנרגטיים, המשמשים את התעשיות הביטחוניות בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.