ענקית הלואו קוסט האירית ריינאייר צפויה לשוב לישראל כבר בקיץ הקרוב לאחר שהשעתה את פעילותה בישראל באוגוסט האחרון, כך הודיע במהלך סוף השבוע האחרון אדי וילסון, מנהל בכיר בחברה. באתר החברה כבר ניתן להזמין כרטיסים החל מאפריל, עם פתיחתו המחודשת של טרמינל 1 (במרץ) ותחילתה של עונת השיא - הקיץ. לפי וילסון מדובר ב"חזרה לפעילות מלאה", לפי אתר החברה פעילות זו כוללת טיסות ל־23 יעדים.
● טורקיש צריכה להחליט: האם היא מוותרת על המקום ששמרה בנתב"ג
● חברת לואו קוסט גדולה בדרך חזרה לישראל, אבל יש לה תנאי אחד
הכוונה להפעיל לוח טיסות מלא היא משמעותית לנוסעים הישראלים, היות ורוב חברות התעופה שחזרו לארץ במהלך המלחמה בחרו בחזרה איטית ומדורגת. חזרה מלאה של ריינאייר במתכונת כזו יכולה לסייע להגדלת התחרות באופן משמעותי.
במהלך השנה האחרונה, מאז ששבה לישראל ביוני הפעילה ריינאייר טיסות במתכונת מצומצמת מהרגיל, ליעדים ובהם מלטה, פאפוס, בודפשט, בוקרשט, מילאנו, בארי, אתונה וברלין. בהמשך, הודיעה על כוונתה להרחיב את היצע הטיסות ליעדים נוספים החל מסוף אוקטובר - אלו שאנו רואים כעת זמינים באתר. מה שטרף את הקלפים הייתה ההסלמה שהחלה בספטמבר, והביאה להמשך השעיית הפעילות בישראל. הביטולים של ריינאייר לא היו חריגים בנוף, אלא חלק מגל ביטולים רחב של חברות תעופה זרות שחששו להגיע לישראל. איזי ג'ט למשל, החמירה עם הארכת ביטולי הטיסות הרבה יותר מוויזאייר וריינאייר וכבר באוגוסט דחתה את החזרה המשוערת לאפריל 2025.
כשנכנסה לתוקף הפסקת האש בסוף נובמבר, התעוררו תקוות בענף שחברות הלואו קוסט יביעו עניין לשוב. הסנונית הראשונה הייתה וויזאייר, ששבה לישראל לפני כחודש במתכונת מצומצמת במיוחד, עם טיסות ללרנקה בלבד.
השבוע, וויזאייר צפויה להרחיב את היצע הטיסות ל־14 יעדים נוספים ובכך להפוך לחברה הראשונה שמחזירה את היקף הפעילות שלה באופן הקרוב ביותר לזה שהיה לפני המלחמה. למרות שחזרתה של ריינאיר אינה מיידית מדובר בבשורה משמעותית לטסים, שכבר התרגלו שבזמן המלחמה מזמינים טיסות זמן רב מראש. חזרתה של חברת לואו קוסט גדולה נוספת יכולה להחיות את שוק הלואו קוסט בישראל, שהיה רדום עד לא מזמן, והרגיל את הישראלים לטוס עם היצע של חברות מעטות בלבד.
מה עם איזי ג'ט?
חזרתן של וויזאייר וריינאייר לישראל מביאה עמה תחרות משמעותית לנתב"ג ותסייע להגיע גם ליעדים שהיה קשה יותר להגיע אליהם בשנה האחרונה. ריינאייר צפויה להגדיל את היצע הטיסות לברלין, בריסל ומילאנו, יעדים שבהם פעלו עד כה בעיקר חברות תעופה ישראליות מאז היעדרן של חברות תעופה אירופיות רבות.
וויזאייר תסייע להגדיל את היצע הטיסות ללונדון, אחד היעדים שסבל מהיצע נמוך של טיסות מאז היעדרן של בריטיש איירווייז ווירג'ין אטלנטיק. בנוסף, ניתן יהיה להגיע ישירות ליעדים שלא היו נגישים עד כה בטיסות ישירות, כמו בארי, בולוניה, באדן באדן, מלטה, ממינגן, וטורינו עם ריינאייר, ווילנה עם וויזאייר או ריינאייר.
עם זאת, היעדרותן של חברות כמו איזי ג'ט, המפעילה בשגרה טיסות ליעדים מרכזיים במערב אירופה, עדיין מורגשת. בפרט, קיים מחסור בטיסות ישירות לאמסטרדם, לונדון ופריז - שלושה יעדים מבוקשים במיוחד בשל הפופולריות שלהם וקהילות יהודיות גדולות המתגוררות בהם.
לעומת זאת, יעדים באיטליה צפויים ליהנות במיוחד מתוספת הטיסות הישירות לרומא, מילאנו, בולוניה וטורינו, לצד גרמניה שניתן יהיה לטוס אליה עם חברות הלואו קוסט לברלין, ממינגן ובאדן באדן, בנוסף לטיסות שמפעילות היום החברות הישראליות ובלו בירד לברלין ולמינכן. גם פולין צפויה לראות עלייה בהיצע הטיסות לערים כמו ורשה, קטוביץ וקרקוב, ואוסטריה עם וינה שהפכה לאחד היעדים הפופולרים ביותר בקרב הישראלים בשל היצע הטיסות הגדול של חברות הלואו קוסט שיצטרפו לישראליות, בלו בירד וטוס.
חלופה לחברות המקומיות
בחודש אפריל, שנחשב מבוקש במיוחד בשל מזג האוויר האביבי וחופשות הפסח, ניתן לראות שהתחרות מתחילה לתת את אותותיה, ובעיקר מאפשרת אלטרנטיבה לחברות התעופה המקומיות.
לדוגמה, כרטיס טיסה לרומא עם אל על מתחיל מ־480 דולר, בעוד ריינאייר מציעה כרטיסים החל מ־147 דולר. למילאנו, המחירים מתחילים ב־454 דולר עם אל על, לעומת 134 דולר עם ריינאייר. בברלין, כרטיסים עם אל על מתחילים מ־389 דולר, בעוד ריינאייר גובה החל מ־151 דולר. לוינה, ההבדל בולט במיוחד: 287 דולר עם אל על לעומת 108 דולר בריינאייר. בנוסף, באל על כבר יש קושי למצוא מושבים במחלקות התיירים בתאריכים מסויימים באפריל, מה שמקפיץ את המחירים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.