הבת של ראש הפרויקט ופיטורי הבכיר: הפרשה שמסעירה את תע"א

בכתב תביעה שהגיש סגן סמנכ"ל התעשייה האווירית לענייני תקשורת לאחר שהודח מתפקידו, נטען כי פוטר ללא הליך תקין - תוך שעוד בטרם סיום תפקידו הונחתה דמות שאמרה כי מחליפה אותו • לטענת תע"א, הפיטורים נעשו בהסכמה

טלי מץ / צילום: יוסי כהן
טלי מץ / צילום: יוסי כהן

הסערה שמתחוללת מאחורי הדחתו של סגן סמנכ"ל התעשייה האווירית לענייני תקשורת, שי גל, הסתירה עד עתה את מי שעומדת במרכז הטענות: טלי מץ, מנחת תוכניות הבוקר של ערוץ 13 לשעבר ובתו של ראש פרויקט לשעבר בתע"א. על־פי הנטען בתביעה שהגיש גל, הונחתה מץ על־ידי המנכ"ל בועז לוי לתפקיד בכיר במערך התקשורתי של החברה - תוך כדי פיטורי גל.

בהודו ובשווייץ: מבוכה למל"טים של אלביט
השבוע בתעשיות הביטחוניות | המדינה שביטלה הסכם עם רוסיה ועשויה לרכוש נשק דווקא מישראל 

לפני כעשרה ימים הגיש גל (40) לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בקשה דחופה למנוע את פיטוריו ולעכב את פרסום המכרז למחליפו, ובדיון שנערך היום (א') סוכם כי ייערך גישור ביום ד'. עבור הוצאת צו, השופטת שרון שביט־כפתורי, שבפניה נדונה הבקשה, תידרש להשתכנע בראש ובראשונה כי גל הציג די ראיות.

גל הצטרף לחברה בינואר 2022 בתור ראש מטה יו"ר הדירקטוריון לשעבר עמיר פרץ, לאחר שהיה הדובר שלו בתור יו"ר מפלגת העבודה. ביולי 2023 הוא קודם לתפקיד סגן הסמנכ"ל לענייני תקשורת. המהלך התבצע בתום מכרז חיצוני, ובוועדה שבחרה בו, במהלך שעורר ביקורת בשל סממנים פוליטיים, נכח לוי.

גל, שאותו מייצגת בהליך עורכת הדין סיגל פעיל, טוען בבקשה כי פוטר ממניעים פוליטיים. לדבריו, כשבוע וחצי לפני תום תפקידו של פרץ, הוא גילה על "הליכים חד־צדדיים להדחתו, שבמסגרתם אף בעלת תפקיד שהתברר שנועדה להחליף את המבקש בתפקידו, החלה להציג עצמה בפני עובדים ובכירים בחברה כמחליפתו".

כעת אנחנו חושפים בגלובס כי גל התכוון למץ (42), בתו של בני מץ, שכיהן כראש פרויקט באזרבייג'ן של החברה, ולאחר שיצא לגמלאות המשיך להיות מעורב בקשר עם באקו. במסגרת זאת הוא נכלל במשלחת התעשייה האווירית לתערוכת ADEX בבאקו בחודש ספטמבר האחרון. לטענת גל, כשעימת את לוי בנושא, האחרון אמר לו כי "מדובר בשמועות מרושעות".

הוצבה בלשכת המנכ"ל

לגלובס נודע כי מץ הצטרפה לתעשייה האווירית לפני כמה חודשים, תוך הצבתה בלשכת המנכ"ל. לפי גורמים בתעשייה האווירית, היא הוצגה כיועצת תקשורת למנכ"ל, ואילו לפי החברה מונתה לתפקיד אחראית ניהול קשרי לקוח בלשכת המנכ"ל. בתחילת דצמבר, מץ ייצגה את החברה בכנס DefenseTech, לצד מי שאין עוררין כי משמשת כדוברת בחברה.

בכתב התביעה טוען גל כי שלושה ימים אחרי שפרץ סיים את תפקידו, הודיע לו לוי על סיום העסקתו והותיר לו את הבחירה אם לעזוב בהליך רשמי של פיטורים או ב"הסכמה". בהמשך קיבל גל זימון לשימוע, ובו נטען כי פעל בניגוד להנחיות המנכ"ל. לאחר מכן זומן בבהילות ללשכת לוי, ושם נאלץ לחתום על מסמך לסיום העסקתו. כאשר הבהיר גל ללוי כי אולץ לחתום תחת לחצים כבדים, "החל מחול שדים מטורף", לטענתו, שכלל איסור עליו להיכנס למשרדי תע"א, ניתוקו ממערכות החברה והודעה לעובדים על סיום תפקידו.

בתגובה שהוגשה באמצעות עו"ד אסף ברנזון, טוענת תע"א כי גל בחר לחתום על הסכמה לסיום עבודתו לאחר שימוע כדין. לטענת תע"א, לסיום ההעסקה קדמו שיחות במשך כשבועיים, וגל מנסה כעת לבצע "מקצה שיפורים" בתנאי פרישתו.

לפי תע"א, גל פעל ללא תיאום עם המנכ"ל, ייחס לעצמו הישגים של החברה ופנה לכתבים לצורך האדרה אישית שלו. עוד נטען כי חרג ללא סמכות מהתקציב, ערך התקשרויות בניגוד לנהלים, והועלו נגדו אף "תלונות על התנהגויות פסולות כלפי עובדות הכפופות לו".

גל טוען כי מדובר בטענות "הזויות" ו"מומצאות".