מלונות בראון, רשת מלונות הבוטיק שנקלעה לחדלות פירעון, הגישה אמש (ג') הסדר חוב מעודכן לבית המשפט. כפי שפורסם בגלובס, ישראל קנדה העלתה במסגרת ההסדר את הצעתה לרכישת רוב פעילותה של בראון בכ-20 מיליון שקל, ועסקת הרכישה עומדת כעת רשמית על כ-131 מיליון שקל בתוספת מע"מ. ישראל קנדה אף צפויה להוסיף בין 5 ל-6 מיליון שקל לסכום זה, כך שהתמורה הכוללת צפויה להסתכם בכ-136 מיליון שקל.
● סוף לסכסוך מלון הנסיכה: ערעור הבעלים נדחה; זה הסכום שישלמו
● הביקורת של שופט העליון על רשות התחרות: מתמקדת במקרה שולי
לפי ההסדר המעודכן, קבוצת הנדל"ן שבשליטת אסי טוכמאייר וברק רוזן תשלם כ-110 מיליון שקל תמורת 8 מלונות שמפעילה מלונות בראון. בסך-הכול מפעילה מלונות בראון, אשר לה 40 חברות-בנות, 15 בתי מלון בישראל, יחד עם פעילויות נוספות כמו ברים, מסעדות ואירועים.
התוספת החדשה בגובה 20 מיליון שקל תשולם עבור חלקה של מלונות בראון בחברה, אשר זכתה במכרז של רשות שדות התעופה להקמה ולהפעלה של מתחם עסקים ושטחי מסחר ומלונאות בנתב"ג. במקביל, נמשך המשא-ומתן למכירת חלק מהמלונות שמפעילה מלונות בראון ביוון לידי ישראל קנדה.
לצד העסקה עם ישראל קנדה, במלונות בראון מתכוונים להשתמש במקורות נוספים להחזר החובות. מקורות אלה כוללים 8.7 מיליון שקל בפיקדונות כספיים של הרשת הצפויים להשתחרר, 12 מיליון שקל במענקים ממשרד התיירות, יתרת תקבולים ממלון TLV והחזרי מע"מ ו-1.4 מיליון שקל בהסכמי פשרה הנוגעים לעסקאות סביב שני נכסים של הרשת.
חובות עתק
החוב הכולל שעליו מונות בראון דיווחה במקור לבית המשפט הגיע לסכום עתק של כ-980 מיליון שקל, מתוכם כ-785 מיליון שקל הוא למלווים ולנושים פיננסיים. אלא ש-700 מיליון שקל מתוך חוב זה שייכים לקבוצת בית יכין, אשר הסכימה לדחות את מועד פירעונו ולקבל את ההחזר מרווחים עתידיים של מלונות בראון.
כעת, וללא החוב לבית יכין, החוב של מלונות בראון למלווים ולנושים הפיננסיים מסתכם בכ-78 מיליון שקל - מתוכם כ-42 מיליון שקל למנורה מבטחים. בניגוד להסדר המקורי, ישראל קנדה לא צפויה עוד לקחת על עצמה חלק מחובותיה של מלונות בראון, אלא התמורה בעסקה תהיה כולה במזומן.
בנוסף, החוב למשכירי הנכסים - אשר מהם שוכרת מלונות בראון את המבנים לבתי המלון של הרשת - צומצם אף הוא. מלונות בראון הגיעה להסכמות עם המשכירים, אשר הסכימו לוותר על חלק מהחוב. כתוצאה מכך, במקום חוב מקורי בגובה 167 מיליון שקל למשכירים, ואשר כלל גם חובות עתידיים - מסתכם כעת החוב המיידי כלפיהם ב-39 מיליון שקל. ישראל קנדה אמורה להכנס בנעלי מלונות בראון כשוכרת ברוב הנכסים ולהבטיח את התשלומים העתידיים למשכירים.
בניכוי החובות שלגבי הפירעון שלהם סוכם עם המשכירים והנושים הפיננסיים, החוב המיידי של מלונות בראון מסתכם כעת בכ-152 מיליון שקל. מלונות בראון עדכנה כי ההחזר הצפוי ליתר הנושים לא יעמוד על 100%, כפי שהצהירה בתחילה, אלא על 90%. ישראל קנדה מעוניינת לקלוט אליה את כל עובדי בראון, ובשלב הראשון סוכם כי 80% מהם ייקלטו בחברה.
ההסדר יובא לאישור הנושים באסיפה הצפויה להתקיים ביום ראשון הקרוב. ככל שהנושים יאשרו את ההסדר, הוא יצטרך לקבל גם את אישורו של השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל אביב. השופט ברנר מינה באחרונה את עו"ד מור נרדיה למנהל ההסדר.
הכשרה ביטוח תישאר שותפה
מלונות בראון נשלטת בידי ניר ויצמן (כ-70%), ליאון אביגד (9.5%) והכשרה ביטוח (16%). ויצמן ואביגד, שייסדו את הרשת, צפויים למכור את החזקותיהם, בעוד שהכשרה ביטוח צפויה להמשיך ולהיות שותפה במלונות בראון ואף לעלות את החזקותיה ל-20% מהרשת.
רשת מלונות בראון הקימה את המלון הראשון שלה בתל אביב ב-2010, ובהמשך הקימה מלונות נוספים בעיר, בירושלים ובאילת. הקורונה, בניית הרכבת הקלה בתל אביב והשפעות הרפורמה המשפטית והמלחמה הביאו את מלונות בראון למשבר ולחדלות פירעון.
לצד העסקה עם ישראל קנדה, איש העסקים ספי צביאלי הציע זה מכבר הצעה חלופית לרכישת כל הפעילות של מלונות בראון תמורת 125 מיליון שקל והתחייבות להמשיך ולהעסיק את כל העובדים. צביאלי הוא נושה של מלונות בראון ומשכיר לה נכסים שבבעלותו. הצדדים מצויים מזה זמן בסכסוך, ומלונות בראון הגישה נגדו תביעה בגובה 14 מיליון שקל.
הסדר החוב גובש על-ידי אבי קמינסקי, בעלי חברת הייעוץ הכלכלי KCR. מלונות בראון מיוצגת על-ידי עורכי הדין כפיר ידגר ואמנון ביס ממשרד גורניצקי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.