הניסוי הקליני שמצא מצא קשר חיובי בין צריכה של אומגה 3 לשעון הביולוגי
מחקר חדש שפורסם בכתב העת Nature Aging מצא קשר חיובי בין צריכה של אומגה 3 לבין סמנים ביולוגיים המקושרים עם האטת הזדקנות. בניסוי, שהוא חריג בכך שהוא ניסוי קליני מבוקר בתוסף תזונה, השתתפו כ-700 בני אדם בני 70 ומעלה (גיל ממוצא 75) לאורך שלוש שנים. לאחר מכן נמדדה ההשפעה על 'שעונים ביולוגיים', כלומר שינויים ביולוגיים שקושרו בעבר לקצב ההזדקנות.
● השבוע בביומד | למרות שאין צפי להכנסות רבות השנה, המניה זינקה היום ב-22%
● השבוע בביומד | טראמפ מכניס את העולם המדעי לסחרור, ונובו נורדיסק נוסקת עם תרופת הרזיה חדשה
● השבוע בביומד | רובוטיקה ועריכה גנטית: הנושאים החמים בכנס השנתי של JP Morgam Healthcare
קבוצת החוקרים בהובלתה של פרופ' הייקה בישוף-פרארי מאוניברסיטת ציריך, חילקה את הנבדקים לשמונה קבוצות שכל אחת מהן קיבלה שילוב שונה בין אומגה 3, ויטמין D ופעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע למשך 30 דקות.
על פי התוצאות, נטילת אומגה 3 שינתה את פעילות שעוני ההזדקנות באופן שהחוקרים מתרגמים להאטה של 4 חודשים, ללא תלות במין, גיל או משקל הגוף. שילוב של האומגה עם ויטמין D ופעילות גופנים היה מוצלח עוד יותר. השילוב הזה עזר גם נגד הסיכון ללקות בסרטן במהלך שלוש השנים, ונגד שבריריות. עם זאת, רק פעילות גופנית ברמה כזו או רק ויטמין D, לא הועילו. יש לציין כי ההתערבות לא הועילה לכל שעוני ההזדקנות שנבדקו, אלא רק לחלקם.
ישנו ויכוח בקרב רופאים החוקרים זיקנה לגבי נושא שעוני ההזדקנות. יש מי שטוענים כי התהליכים הביולוגיים הניכרים בשעוני ההזדקנות הם אלה החושפים את הגוף למחלות שונות שבסופו של דבר מובילות לנזקי הגיל, וישנם מי שטוענים כי ההזדקנות היא אוסף של מחלות הנצברות עם הגיל ומושפעות מסגנון החיים, אך אין גורם ביולוגי אחד המתכלל אותם. כך או כך, תפקוד השעונים הביולוגיים קושר לתוצאות בריאותיות חיוביות יותר בגיל מבוגר, ובניסוי זה קושרה ההתערבות עם אומגה 3 גם לתוצאות בריאותיות ספציפיות. במאמר קודם שהתבסס על אותם נתונים, הראו החוקרים כי שילוב בין שלוש ההתערבויות - התעמלות, ויטמין די ואומגה 3, שיפר את העמידות של מבוגרים מפני זיהומים והפחית את כמות הנפילות, אך לא נמצאה תוצאה זו לכל התערבות בנפרד.
מדוע עולה מניית אינמוד למרות דוחות בעייתיים?
חברת האסתטיקה הרפואית הישראלית אינמוד , שעברה שנה מאתגרת של ירידה בהכנסות ופספוס תחזיות, פרסמה בסוף השבוע את תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנת 2024. הכנסותיה עמדו על 97.9 מיליון דולר, ירידה של 23%, ובשנה כולה היא רשמה הכנסות של 394.8 מיליון דולר, ירידה של 20%. הרווח הרבעוני דווקא עלה, ל-82.8 מיליון דולר, לעומת 55.2 מיליון בתקופה המקבילה. ולשנה כולה, עמד הרווח על 181.3 מיליון דולר, ירידה של כ-8.5%.
הרווחיות הגולמית, סימן ההיכר של אינמוד, עדיין גבוהה יחסית לתחום המכשור הרפואי, אך ירדה מ-84% ל-80%.
התוצאות הללו עולות במעט על התחזיות המעודכנות לשנת 2024 שפרסמה החברה לפני כחודש, אך נמוכות משמעותית מהתחזית שנתנה אינמוד לפני שנה, לפיה קיוותה לרשום ב-2024 הכנסות של 430-440 מיליון דולר. היא נאלצה לעדכן אותה כלפי מטה פעמיים במהלך השנה, ומנייתה נפגעה בכל מהלך כזה. כעת אינמוד זהירה, והתחזית שפרסמה החברה לשנת 2025 היא להכנסות של 395-405 מיליון דולר, צמיחה קלה בלבד לעומת 2024.
לטענת אינמוד, הסיבות לירידה בהכנסות היו ירידה בביקושים הן למערכות חדשות והן לטיפולים במערכות הקיימות, בשל המצב הכלכלי בארה"ב ואירופה וכן בשל הריבית הגבוהה.
אינמוד הדגישה בדיווח שלה כי בשנה האחרונה ביצעה רכישה מחדש של מניות, בהיקף של 285 מיליון דולר, וכי היא מתכוונת לעשות זאת שוב בשנה הקרובה, ולרכוש עד 1% מהמניות במשך 3-6 החודשים הקרובים. זאת, אחרי תקופה ארוכה בה סירבה החברה לבצע רכישה עצמית של מניות בטענה כי זהו מהלך לא אפקטיבי, וכן לא מצאה חברת יעד מתאימה לרכישה. לאחר ביצוע תוכנית הרכישה מחדש של 2024, יש לחברה 596.5 מיליון דולר בקופה נכון לסוף דצמבר.
על רקע התוצאות שעלו במעט על התחזיות המעודכנות ותוכנית הרכישה המחודשת, עלתה מניית החברה כ-7% בחמישה הימים האחרונים, והחברה נסחרת לפי שווי של 1.38 מיליארד דולר. המניה איבדה 30% בשנה האחרונה, ו-81% מהשיא ב-2021, ירידה דומה למניות אחרות בשוק הביומד.
בשיחת הוועידה של החברה היא דיווחה כי בכוונתה להשיק שני מוצרים נוספים, וציינה כי ההשקה של שני מוצרים חדשים במהלך 2024 התקדמה לאט מן המתוכנן בשל מעגלי ייצור וחינוך שוק ארוכים, אך כעת היא מקווה כי מוצרים אלה יאומצו במהירות רבה יותר על ידי השוק. אינמוד החליפה חלק ממנהלי הפעילות שלה במדינות מחוץ לארה"ב, שם הייתה הירידה חדה יותר, ובארה"ב מנכ"ל החברה משה מזרחי משמש כמנהל זמני של הפעילות במדינה, עם נוכחות של מספר ימים בכל חודש, עד שימצא מנהל קבוע.
מזרחי לא העלה בשיחה את האפשרות כי משהו בפעילות של החברה, במוצרים או באופן השיווק או התמחור הוא שגרם לירידה בהכנסות, אולם השנה הזו תהיה שנת מבחן, האם אכן הסביבה היא זו שגורמת לירידה בהכנסות של החברה, או שמדובר במשבר עמוק יותר.
במבט לשנה הבאה מקווה החברה לירידה בריבית, אשר יכולה להעלות את הביקוש לטיפולים אסתטיים על ידי לקוח הקצה, וכן לרכישה של ציוד קפיטלי על ידי המרפאות. העובדה שהחברה מייצרת בישראל עשיה להיות יתרון בסביבה הגיאופוליטית הנוכחית, שכן אין מושתים מכסים על מוצריה או רכיביהם.
גיוס של 30 מיליון דולר לחברה המפחיתה תופעות לוואי של טיפולים בסרטן
חברת לוטריס פארמה, אשר פיתחה תרופות המפחיתות תופעות לוואי של טיפולים בסרטן, קיבלה השקעה של 30 מיליון דולר. הסכום יופנה בעיקר לקידום המוצר המוביל שלה, משחה שנועדה להפחית פריחות מגדרות הנובעות מטיפולים ממשפחת ה- EGPRi , טיפולים נפוצים לסרטן וביניהם תרופות כמו ארביטוקס וטגריסו. הפריחות שעלולות להיווצר כחלק מן הטיפולים הללו הן לעתים כל-כך בלתי נסבלות, שהן מגבילות את מינון הטיפול שהחולה יכול לסבול. אם ניתן יהיה להפחית את הפריחה, לא רק שהחולים ירגישו טוב יותר, הם גם יוכלו לקבל מינון אפקטיבי יותר של התרופה, אשר בתקווה יעזור להם להתמודד טוב יותר עם הסרטן עצמו.
את ההשקעה הובילו קולומבוס וונצ'רס ופונטיפקס וונצ'רס, יחד עם פרגרין ו-aMoon . המוצר נמצא בשלב הניסויים הקליניים, ולאחרונה השלימה החברה את גיוס החולים לניסוי שלב II בטיפול בסרטן מעי גרורתי. התוצאות צפויות להתפרסם במהלך מחצית השנה הראשונה של 2025.
החברה נוסדה בישראל על ידי ד"ר אנתוני ריבס מאוניברסיטת UCLA בארה"ב ומנוהלת על ידי ד"ר נעה שלח. על פי אתר Startup Nation Finder, עד היום גייסה החברה כ-40 מיליון דולר.
מרכז חדש לביצוע מחקרים קליניים
מרכז החדשנות 7Synergy ובית החולים סורוקה זכו במכרז משרד הכלכלה להקים תשתית לתמיכה בחברות ביוטק, שתפעל במתחם סורוקה בבאר שבע. הגופים יקבלו סכום של 8.5 מיליון שקל להקים מרכז לביצוע מחקרים קליניים שלב I בבית החולים סורוקה, ומרכז נוסף שיתמחה בפיתוח וייצור בתחום האימונותרפיה. יחד, יאפשרו שני המרכזים לפתח טיפולים מותאמים אישית לחולי סרטן. המרכז יאפשר העברת ידע וטכנולוגיות בין מוסדות מחקר לבתי חולים באופן ישיר ומהיר.
מדובר בחלק מתוכנית של משרד הכלכלה להקים תשתיות קדם-תחרותיות שישרתו חברות ביומד ישראליות בתחומים שהמשרד מצא ככאלה שיש לסקטור הביומד בישראל הזדמנות ליתרון יחסי בהם. התשתיות יעזרו לחברות הביומד להאיץ ולהוזיל את פיתוח המוצרים שלהן, תוך השארת יותר מן הידע וההתמחות בתחומים הללו בארץ. תוצאת לוואי של מתן השירותים הללו בארץ תהיה גם הפחתת תלות בזמינות שירותי תעופה לישראל וממנה אם חלילה תתחדש המלחמה.
סינרג'י היא חברת חדשנות אשר מפעילה מעבדות מו"פ בתחומים שונים וביניהם סייבר, רובוטיקה וגם בריאות באזור הדרום. זוהי שותפות של רשות החדשנות, חברת דל, חברת אלביט, בית החולים סורוקה, אוניברסיטת בן גוריון וקרן מיראז'.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.