מנכ"ל מטא (פייסבוק), מארק צוקרברג, אמר לפני מספר שבועות כי בכוונתו לערוך סיבוב "טיוב" עובדים על-ידי פיטורי 5% מעובדי החברה בעלי ביצועים נמוכים, פרקטיקה שהייתה נהוגה בעבר בחברות כמו מיקרוסופט ואינטל.
● גל חוזר של פיטורים בהייטק הישראלי: מאות עובדים פוטרו בשבוע אחד
● מטא עקפה את התחזיות המוקדמות ומציגה תחזית מתונה להמשך
היום (ב') מתקיימים הפיטורים בו-זמנית בכל מרכזי החברה בעולם, גם בישראל. כ-40 עובדים זומנו לשיחות שימוע - 5% ממספר העובדים הכולל של מטא בארץ, כ-900 איש.
ברשת נמתחה ביקורת על דברי המנכ"ל, כיוון שנפגעי המהלך יתויגו כבעלי ביצועים נמוכים. גייב הרננדז, עובד מטא לשעבר, ביקר את המהלך ברשת לינקדאין ואמר כי "גל של עובדים יתויג בציבור כאילו מדובר באנשים נמוכי ביצועים, אבל מעסיקים - אל תיפלו ברשת. מטא היא חברה תובענית, והעובדים נמוכי הביצועים הללו יהיו העובדים הטובים שלכם בהמשך. תנו להם הזדמנות".
עובדים נוספים מתחו בעילום-שם ביקורת על המהלך. בשיחה עם ה"ביזנס אינסיידר" טען אחד העובדים כי "צוקרברג מייצר תרבות של פחד, כזו שבה אתה חייב להיות נאמן לו"; בעוד עובד אחר סיפר כי "לעבוד במטא זה כמו לעבוד בספר של ג'ורג' אורוול".
פיטורי 5% בעלי הביצועים הנמוכים ביותר בארגון הם פרקטיקה מוכרת שמונהגת מדי פעם על-ידי חברות גדולות שצברו שכבות עודפות של עובדים, אלא שמעטים המנכ"לים שמצהירים על כך בפומבי. באינטל קיימת מסורת של מדידת ביצועים ושליחת אזהרה לעובדים שנמצאו כבעלי ביצועים נמוכים, שלאחריה ניתנת להם הזדמנות לשפר את ביצועיהם. במיקרוסופט ישראל הונהגה בעבר מדיניות של פיטורי 5% מדי שנה על-ידי המנכ"ל לשעבר אריה סקופ, עליה הוא היה מדבר באופן תדיר. עם זאת, אמירה שכזו זוכה בדרך-כלל לביקורת מצד העובדים, ןעל כן מנהלים רבים נוטים שלא לדבר בפומבי על כוונה לקצץ באופן אוטומטי במספר העובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.