המשבר בחברת הסייבר הישראלית-אמריקאית סייבריזן (Cybereason) נחשף כבר ב-2022, אז החלה החברה לפטר עובדים, הפחיתה את שוויה בגיוס הון חדש ולפני כשנתיים אף החליפה את צוות ההנהלה שלה. המנכ"ל המייסד, ליאור דיב, עזב לטובת הקמת חברה חדשה, ובמקומו הגיע אריק גאן, יוצא סופטבנק.
● "נקנה את טוויטר אם תרצה": תשובתו של מנכ"ל OpenAI למאסק
● בעקבות פרישת סמנכ"ל: המינוי הזמני הבכיר שקיבלה הישראלית בהנהלת אינטל
בימים האחרונים הגיש גאן לבית המשפט בארה"ב תביעה נגד כמה מהמשקיעים בחברה: סטיבן מנוצ'ין, לשעבר שר האוצר בממשלה הקודמת של דונלד טראמפ ומייסד קרן ההשקעות ליברטי; וקרן ויז'ן של סופטבנק.
גאן מאשים את השניים בכך שהעמידו את החברה בסכנה של פשיטת רגל ושדחו תוכניות מרובות להזרמת הון של עד 150 מיליון דולר, כך על-פי בלומברג.
גאן חשף כי לסייבריזן יש חוב לבנק ג'יי.פי מורגן שמועד פירעונו ב-11 במרץ הקרוב.
המנכ"ל טוען כי הציע תוכנית לגיוס 150 מיליון דולר, אך מנוצ'ין וקרן סופטבנק סירבו לאשר את 13 תוכניות הגיוס השונות שהוצאו על-ידו ותמכו רק בהצעה אחת אותה הובילו. "הסירוב לשקול הצעות ממקורות אחרים מלבדם הוביל לסערה בקרב חברי הדירקטוריון", נכתב בתביעה, "זאת כדי לשמר את שליטתם ואת היתרון הפיננסי שלהם".
גאן מזהיר כי חברת הסייבר הישראלית - שבעבר קיבלה תג שווי של 3.2 מיליארד דולר, וכעת שוויה מוערך בכ- 500 מיליון דולר - עלולה להיכנס לפשיטת רגל (צ'פטר 11) אם לא יובטח לה מימון מיידי.
על-פי התביעה, גאן מחזיק ב-6.8% ממניות החברה, ליברטי ב-6.6%, וסופטבנק באמצעות קרן ויז'ן מחזיקה ב-31% מהמניות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.