האוצר גייס 5 מיליארד דולר בהנפקת אג"ח בלונדון

במסגרת ההנפקה הבינלאומית של החשב הכללי במשרד האוצר בלונדון, גויסו 5 מיליארד דולר, בסדרות לתקופות של 5 ו-10 שנים • הביקושים להנפקה הסתכמו לסך של מעל 23 מיליארד דולר - פי 4.6 מהסכום שהונפק בפועל • בהנפקה השתתפו כ-300 משקיעים שונים ממעל 30 מדינות בכל רחבי העולם

יהלי רוטנברג / צילום: כדיה לוי
יהלי רוטנברג / צילום: כדיה לוי

הושלמה הלילה ההנפקה הבינלאומית של החשב הכללי במשרד האוצר בלונדון. במסגרתה גויסו 5 מיליארד דולר בסדרות לתקופות של 5 ו-10 שנים. התשואות שנקבעו עמדו על 120 ו-135 נקודות בסיס בהתאמה, מעל תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לטווח דומה.

בעלי קרקעות יקבלו בקרוב סוכריה משמעותית ממשרד האוצר
מה כדאי לעשות עם כסף פנוי: להקטין משכנתא או להשקיע?
הכנסות המדינה מדיבידנדים הגיעו ל־9 מיליארד שקל ועקפו את תחזיות האוצר בתוך חודש

הביקושים להנפקה הסתכמו לסך של מעל 23 מיליארד דולר, פי 4.6 מהסכום שהונפק בפועל.

לשם השוואה, בהנפקה הבינלאומית האחרונה שביצעה ישראל במרץ 2024, בעיצומה של המלחמה, המדינה הנפיקה סך של כ-8 מיליארד דולר באג"ח לטווחים שונים, כאשר המרווחים בהנפקה עמדו על 135, 145 ו-175 נקודות בסיס, מעל תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לטווח דומה.

החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג, השלים הלילה (ג') הנפקה ציבורית משמעותית של אגרות חוב דולריות בשווקים הבין-לאומיים. מדובר בהנפקה ראשונה לשנת 2025, במסגרתה הונפקו שתי סדרות חדשות של אג"ח לתקופות של 5 ו-10 שנים בהיקף כולל של 5.

המשתתפים בהנפקה כללו משקיעים מוסדיים גדולים כגון קרנות פנסיה, חברות ביטוח, קרנות גידור, משקיעים פיננסיים וגופים אשר מחזיקים באגרות חוב של מדינת ישראל לטווח ארוך. בהנפקה השתתפו כ-300 משקיעים שונים ממעל 30 מדינות בכל רחבי העולם.

את ההנפקה ליוו הבנקים Bank of America. Citi Bank, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan, אשר שימשו כחתמים בעסקה.

החשב הכללי, יהלי רוטנברג, ציין כי "מדובר בהנפקה ציבורית חשובה שמצביעה על יציבותה הפיננסית של מדינת ישראל ועל האמון הגבוה של המשקיעים הגלובליים בכלכלה הישראלית, גם בתקופה של אתגרים גלובליים, ביטחוניים ומקומיים". לדבריו, "המרווחים בהנפקה משקפים את הירידה המשמעותית בפרמיית הסיכון של מדינת ישראל ומקבעים אותה".