אטלס אינווסט (Atlas Invest), שפיתחה פלטפורמה דיגיטלית המאפשרת ליזמי נדל"ן לגייס הון והלוואות ממשקיעים, היא הזוכה בקטגוריית "בחירת הגולשים" במסגרת דירוג הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס לשנת 2025. למקום השני הגיעה חברת פורט (Port.io), שפיתחה פורטל פנימי עבור מפתחי תוכנה; ולמקום השלישי הגיעה חברת הסייבר זירו (Zero Networks), שמסייעת לחברות להתמודד עם תנועת האקרים ברשת הארגונית, בעיקר לצורכי מניעת מתקפות כופרה.
● לקראת חשיפת הסטארט-אפים המבטיחים ל-2025: מה מחפשים המשקיעים בשוק?
על הסקר, שכלל 30 חברות סטארט-אפ צומחות, ענו ב-6,000 גולשי אתר גלובס במהלך השבוע האחרון. בין החברות הנוספות שנכללו בו: חברת גיבוי הענן EON שהפכה לסנסציה בקרב המשקיעים; Asterix, חברת הסייבר לסוכני בינה מלאכותית; מנוע התכנות מבוסס בינה מלאכותית Qodo; מערכת התשלומים לבתי חולים PayZen; וגם חברת אגורה (Agora), שגם היא מספקת פתרון מתחום הפינטק להשקעות נדל"ן, רק עושה זאת מזווית של ניהול השקעות משותפות בנכסים.
הסיפור של אטלס אינווסט (Atlas Invest) התחיל כמעט במקרה. רוני וניר פלד - אב ובנו, יזמים ותיקים בתחום הנדל"ן בישראל - החלו לקבל פניות בלתי צפויות מיזמי נדל"ן בארה"ב שביקשו מהם מימון לפרויקטים. "בהתחלה הם לא הבינו למה פונים דווקא אליהם", מספר טל שחר, המנכ"ל והשותף השלישי. "אבל לאט-לאט התבהרה התמונה - הבנקים פשוט לא מעוניינים לטפל בהלוואות קטנות וקצרות-טווח, כי העלויות התפעוליות גבוהות מדי בשבילם".
הצורך שזיהו אותם יזמים, יחד עם חוסר המענה מצד המערכת הפיננסית, הפך להזדמנות. שחר, שבא מרקע טכנולוגי והשקעות - עם תואר במדעי המחשב ויזמות, ניסיון בהקמת סטארט-אפ קודם ושותפות בקרן ההון סיכון Deep Insight, בה הוא פעיל גם כיום - הצטרף כאמור אל השניים.
בסוף 2022 הם הקימו את אטלס אינווסט, זאת מתוך מטרה ברורה - לפתח פלטפורמה שתאפשר חיבור בין משקיעים מוסדיים לבין הלוואות מגובות נדל"ן - בדיוק במקום שבו השוק המסורתי מתקשה לפעול.
כיום, שלוש שנים בלבד לאחר הקמתה, החברה מפעילה משרדים בניו יורק ותל אביב, מעסיקה 24 עובדים - רובם בישראל, ותיווכה עד כה עסקאות בהיקף של יותר מ-60 מיליון דולר באמצעות הפלטפורמה שלה, כך מספרים היזמים.
החברה לא מעניקה את ההלוואות בעצמה, אלא מספקת לגופים מוסדיים - בהם בתי השקעות, קרנות ו-family offices (משרדי ניהול הון משפחתי) - תשתית טכנולוגית שמאפשרת להם לנהל ולפזר השקעות בהלוואות מגובות נדל"ן בארה"ב, לצד חיסכון בזמן ובעלויות.
"אנחנו מאפשרים לשני הצדדים - יזמים שזקוקים למימון מהיר, ומשקיעים שמחפשים אפיק סולידי - להיפגש בצורה חכמה", מסביר שחר. אפיק סולידי, הוא מוסיף, הוא השקעה שנחשבת בטוחה יחסית - עם סיכון נמוך ותשואה יציבה. "הטכנולוגיה שלנו מנתחת את כל העסקאות בזמן אמת - הערכת שווי נכסים, זיהוי סיכונים, בדיקות נאותות - בצורה הרבה יותר עמוקה ויעילה ממה שמקובל כיום בקרנות חוב פרטיות".
שוק ישן, פלטפורמה חדשה
שוק ההלוואות הקצרות ליזמי נדל"ן בארה"ב נשלט במשך שנים על-ידי קרנות חוב פרטיות קטנות, שפועלות לרוב בצורה מסורתית ומבוססת-אדם - עם הרבה טפסים, תהליכים ידניים וזמן תגובה איטי. "מי שמקים קרן של 100 או 200 מיליון דולר, מגלה מהר מאוד שקשה לו לגדול מעבר לזה", מסביר שחר. "ככל שקרן כזו גדלה, היא כבר לא יכולה להתמודד עם מספר גדול של הלוואות קטנות - זה פשוט לא משתלם לה תפעולית. לכן הן נוטשות את התחום הזה, ושם בדיוק אנחנו נכנסים".
שחקניות מרכזיות הפעילות כיום בתחום כוללות בין היתר קרנות חוב פרטיות דוגמת Hirshmark ו-S3 Capital, המתמקדות במתן מימון ליזמי נדל"ן, זאת לרוב בסכומים של עשרות מיליוני דולרים. לצד אלה פועלות גם חברות כמו ShareStates, המציעה הלוואות מגובות נכסים במודל של גיוס הון מהציבור, ו-Upright, הפונה בעיקר למשקיעים כשירים.
לטענת אטלס, מרבית השחקנים בשוק נשענים עדיין על מודלים תפעוליים מסורתיים, עם תהליכי בדיקה ידניים וניהול מבוזר של סיכונים. בנוסף, היתרון הגדול של אטלס אינווסט, לדברי שחר, טמון בכך שהמערכת שפיתחו מאפשרת לנהל כמות גדולה של עסקאות קטנות ביעילות ובמהירות - או במונחי עולם הטכנולוגיה, "לעבוד בסקייל" - לבצע הרבה פעולות בלי לאבד שליטה או לייקר את התהליך. כמו כן, הוא מדגיש את ההתמקדות בהיקף ההלוואות, כשהחברה מתמקדת - להבדיל ממתחרותיה - בהלוואות של עד 20 מיליון דולר.
המודל העסקי של החברה הוא B2B - כלומר, היא פונה לגופים מוסדיים בלבד. כמו כן, כל ההלוואות הניתנות באמצעות הפלטפורמה הן לפרויקטים נדל"ניים בארה"ב. "הסיבה העיקרית לכך היא זמינות המידע", מסביר שחר. "בארה"ב יש נגישות גבוהה לדאטה - גם על נכסים, גם על לווים - וזה מאפשר לנו לבצע ניתוח מעמיק של כל עסקה. באירופה ובישראל המידע הזה פשוט לא קיים באותה רזולוציה, ולכן כרגע אנחנו ממוקדים בשוק האמריקאי. בעתיד אולי נתרחב, אבל לא בטווח הנראה לעין".
גייסה 13 מיליון דולר
מאז הקמתה, גייסה החברה 13 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס, כשהאחרון שבהם - בנובמבר 2024 - עמד על 8.5 מיליון דולר. בין המשקיעים - קרנות ההון סיכון State of Mind Ventures ו-The Garage Fund (שהובילה את הסבב האחרון), לצד משקיעים פרטיים דוגמת גיא גמזו, בועז שוורץ, ג'ונתן קולבר ורועי אורון. לצדם גם משרד ההשקעות המשפחתי Anfield וחברת ההחזקות SaxeCap.
בימים אלה, מספר שחר, אטלס נמצאת לקראת סגירת עסקה משמעותית עם גוף מוסדי גדול - עסקה שמוערכת בכפול מסך כל ההון שגויס עד כה. "העסקה הזאת תאפשר לנו להגיע לרווחיות כבר בטווח הקצר", הוא אומר.
שחר מדגיש כי הגישה של אטלס נבדלת מזו של סטארט-אפים אחרים בשוק. "אני לא מאמין במרוץ אחרי גיוסים בלי שתהיה תוכנית עסקית אמיתית". לדבריו, "אנחנו מתקדמים בצורה אחראית - עם הכנסות בפועל, לקוחות פעילים וצמיחה שמבוססת על צורך ברור".
בהקשר לטלטלות האחרונות בשווקים ולמדיניות המכסים של טראמפ, שחר מציין כי חוסר הוודאות דווקא משחק לטובתם. "בתקופות של תנודתיות, משקיעים נוטים לחפש יציבות", הוא אומר, "והלוואות מגובות נדל"ן נתפסות כפתרון בטוח ואטרקטיבי יותר".
כנס TECH IL, שיתקיים ביום רביעי הקרוב ב-Startup Nation Central בתל אביב, יחשוף את דירוג 10 הסטארט-אפים המבטיחים של גלובס לשנת 2025. הרשימה הורכבה באמצעות הצבעה של משקיעי הייטק מ-80 קרנות הון סיכון הפעילות בישראל, זו הפעם ה-19.
כנס TECH IL - גלובס
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.