"ישראל מפתיעה פעם אחר פעם בתעצומות שלה, בחריפות המוח הישראלי והיהודי, ביזמות שלה. אני לחלוטין חוזה שישראל בדרך להפוך להיות קרפיטו ניישן. היא מוכרת בעיקר כסטארט-אפ ניישן וכסייבר ניישן, וכל המרכיבים שהפכו את ישראל לכזו - כולם ממש מתאימים כדי להפוך את ישראל גם לקריפטו ניישן. יש כיום יותר מ-100 חברות הזנק הפועלות בתחום הקריפטו בישראל, פורצות דרך בתחום, מכיוונים שונים, ואני בטוח שאנחנו בדרך להפוך להיות קריפטו ניישן בעתיד".
כך אמר היום (ד') פרופ' אלי בן ששון, מייסד שותף ומנכ"ל STARKWARE, בשיחה עם כתבת גלובס מיטל וייזברג במסגרת כנס TECH IL של גלובס הנערך ב-Startup Nation Central בתל אביב-יפו, בהנחיית נבו טרבלסי.
● כנס TECH IL | אבי חסון: "בעבר הנפט והזהב היו משפיעים על מעמד האומות. היום זו תעשיית ההייטק"
● כנס TECH IL | נדב צפריר בהופעה ראשונה: "צ'ק פוינט תמציא מחדש איך נראה סייבר בעידן הבינה המלאכותית"
● כנס TECH IL | שלו חוליו: "אם הייתה נשמעת אזעקה על כל מתקפת סייבר, הציבור היה מבין איפה אנחנו חיים"
פרופ' בן ששון סיפר על הטכנולוגיה שבה משתמשת החברה שייסד: "STARKWARE היא חברה ישראלית שהוקמה ממש בתחילת 2018, והיום יש בה יותר מ-200 עובדים. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת לקחת את כל הטוב של ביטקוין ודומיו ולשפר אותה, כך שיהיו יותר טרנזקציות (עסקאות - י"נ) מ-10 פעולות בשנייה, לכמות כמעט בלתי מוגבלת - עד מיליון בשנייה, בלי לשנות את הביזוריות ואת הקשר הבלתי אמצעי בין שחקנים, שהם היתרונות הגדולים ביותר של הקריפטו. הדרך שאנחנו עושים את השיפור הזה היא באמצעות הוכחה באפס ידיעה, מתמטיקה שפותחה ב-40 או 50 השנים האחרונות, ובחברות כמו שלנו הופכים אותה למשהו שעובד בפועל וסלק כבר יותר מטריליון דולר עסקאות".
"נראה שימוש מוגבר מאוד בשנים הבאות בקריפטו"
לשאלה מדוע לא משתמשים עדיין בביטקוין ובמטבעות הקריפטו האחרים בצורה רחבה יותר בכלכלה העולמית, השיב פרופ' בן ששון: "ביטקוין קיים כבר 17 שנה, ובאמת לא משתמשים בו הרבה מאוד כרגע. אבל ניקח לדוגמה את שטרות הכסף: לעולם לקח כמה מאות שנים לסמוך על כסף, על שטרות, וזה כלל הרבה מאוד משברים. לעולם לקח גם כמה עשרות שנים כדי להתרגל לשימוש בכרטיסי אשראי. לכן לא מפתיע ש-17 שנה אחרי שהדבר הזה יצא לאור, ולא כולנו משתמשים בו עדיין.
"יש שלושה אתגרים שעולם הקריפטו צריך לפתור: הראשון הוא בנושא הרגולציה - היה שינוי דרמטי בעניין הזה לפני חצי שנה, כשדונלד טראמפ עלה לשלטון בארה"ב, ממש מעבר מחושך לאור, כי השלטון הקודם היה אנטי-קריפטו בצורה מוצהרת ונלחם בכל הדרכים האפשריות בתחום.
"השני הוא ה-UX, חוויית המשתמש, שבטכנולוגיה שלנו משתפרת, והדברים הולכים ונראים יותר ויותר כמו תשלום באמצעים שאנחנו רגילים אליהם. השלישי הוא הסקייל - כמה פעולות נעשות בשנייה, וגם בעניין הזה STARKWARE פורצת דרך, וזה הולך להיפתר.
"אנחנו נראה שימוש מוגבר מאוד בשנים הבאות בקריפטו בגלל השיפור בכל אלה. מי שמעוניין יכול כבר היום להירשם ולקבל כרטיסי אשראי הנסמכים על טכנולוגיית הקריפטו ופועלים ככרטיסי אשראי לכל דבר. מאחורי הקלעים הם נסלקים בקריפטו על הרשת שלנו. זה הולך להיכנס לשוק הרבה יותר מהר מאשר נדרש, למשל, לשטרות הנייר להתקבל בעולם".
בן ששון התייחס גם להשפעה על הכלכלה העולמית בעקבות מלחמת הסחר המתפתחת בעת האחרונה, ובאופן ספציפי על שוק הקריפטו: "כשיש טלטלה אדירה כמו שחווינו, כל שוק הקריפטו מטולטל גם כן. אבל משנה לשנה - ואני בתחום כבר 15 שנה - אני רואה את הקריפטו נכנס יותר ויותר, ליותר ויותר מקומות בעולם. הדבר הזה מכה שורשים עם כל שנה שעוברת".
פרופ' בן ששון נשאל על-ידי וייזברג מדוע החליט להיכנס לתחום, שנחשב בעל הילה מעט מפוקפקת, והשיב: "אני הייתי פרופסור בטכניון, עסקתי בתאוריה של מדעי המחשב, בתחומים מאוד תאורטיים, במשך שנים. ב-2013 הרציתי בכנס ביטקוין בסן חוזה שבארה"ב, ושם הייתה לי הזכות להיות הראשון להצביע על בעיות הסקייל (כמות העסקאות האפשריות בשנייה - י"נ), והצהרתי שהן תיפתרנה בזכות הטכנולוגיה שאנחנו המצאנו. התאהבתי בתחום באותו יום, ומאז התחלתי לזלוג אליו יותר ויותר, בגלל שיש משהו מאוד חדשני ומהפכני בטכנולוגיה הזו ובאידאולוגיה שלה".
*** גילוי מלא: הכנס מתקיים בשיתוף-פעולה עם Startup Nation Central ,STARKWARE, מיקרוסופט ישראל, DREAM, פישר (FBC & Co), רשות החדשנות ומקורות
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.