אחרי שבחודש שעבר רשות התחרות שלחה "מכתב חששות" לפרטנר ו-yes, שבו הודיעה כי היא שוקלת שלא לאשר את הסכם שיתוף-הפעולה שנחתם ביניהן, בנימוק שהוא עלול לפגוע בשוק הטלוויזיה - שתי החברות מצאו פתרון המאפשר להן להוציא את ההסכם לדרך גם ללא צורך באישור הרשות.
● הנימוקים וההשלכות על השוק: העסקה הגדולה של שוק התקשורת בסכנה
● פרשנות | רשת 13 נואשת לתוכנית הצלה, אבל המשקיעים ה"סודיים" הם בעוכריה
מדובר בתיקון להסכם שנחתם בין שתי חברות התקשורת בקיץ האחרון, ולפיו פרטנר תקבל את התכנים של סטינג+ (שירות טלוויזיה על גבי אינטרנט) השייך ל-yes. מדובר בכ-60 ערוצים, 45 אלף תכני VOD, כ-1,000 סרטים, מאות סדרות ועוד, שאמורים להחליף את התוכן הלא-ייחודי שמקבלים כיום מנויי פרטנר.
לפני חג הפסח זומנה כל אחת מהחברות בנפרד לשימוע ברשות, שבו ניסו להפיג את חששותיה. בהתאם לשימוע תוקנו הדברים שהפריעו לאנשי הרשות, והשבוע נערכה שיחה נוספת, והושגו הבנות שלפיהן ניתן לחתום על ההסכם בצורה של "הערכה עצמית״ (self-assessment), מבלי לקבל אישור מראש. בהתאם לכך, שני הצדדים משכו מהרשות את בקשת הפטור מהסדר כובל.
לפי שתי החברות, התיקונים קשורים בעיקר לגמישות ולעצמאות של פרטנר, הן בצד הטכנולוגי (ניהול האפליקציה) והן בתחום התוכן (כמו למשל רכש תכנים ממקורות אחרים) - כך שהתלות שלה ב-yes פוחתת. בכל מקרה, מדובר בתיקונים שאינם משפיעים על המהלך ברמה הפיננסית.
ל-yes יש כ-560 אלף מנויים ולפרטנר יש כ-200 אלף מנויי טלוויזיה, כך שלאחר שהמהלך ייצא לדרך יגיעו התכנים לכ-3 מיליון צופים (כ-760 אלף משקי בית). ההסכם יהיה בתוקף לחמש שנים, עם שתי אופציות להארכה של שנה בכל פעם.
ההשקה המסחרית תתבצע תוך 4-6 חודשים (כלומר בספטמבר-אוקטובר), כאשר שירות פרטנר TV ימשיך להתנהל עצמאית בכל הקשור למיתוג, שיווק, מחירים והקשר עם הלקוח, והאפליקציה תעוצב ברוח המותג.
השווי הכלכלי של המהלך
עבור yes, בהובלת המנכ"ל אילן סיגל, מדובר במהלך משמעותי, שיתרום לחוסן שלה ויספק לה הכנסות לתקופה ארוכה. על פי ההסכם המקורי שדווח בזמנו לבורסה, החברה תהיה זכאית לתשלום חודשי שמבוסס על כמות מנויי פרטנר בשירות - ומדובר בכמה מיליוני שקלים בחודש.
בפרטנר, בהובלת המנכ"ל אבי גבאי, מאמינים שברגע שיהיה בידיהם מוצר טלוויזיה טוב יותר משמעותית מזה הקיים היום, המעמד התחרותי של החברה ישתפר, והיא תוכל להיות שחקנית משמעותית גם בשוק הטלוויזיה - ובעיקר בשוק הסיבים האופטיים.
נזכיר כי בעקבות המהלך שעליו הודיעו פרטנר ו-yes, מיהרו שתי שחקניות גדולות אחרות בשוק התקשורת - הוט וסלקום - לעבוד על מהלך דומה, שהוכרז בחודש נובמבר. גם מהלך זה נדרש לאישור רשות התחרות, והחברות ממתינות לתגובתה. מאחר שעקרונות ההסכם ביניהן כבר דומים לפתרון שמצאו ב-yes ופרטנר, לא מן הנמנע שהעסקה תאושר.
בפרטנר, yes, הוט וסלקום בחרו שלא להגיב דברים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.