חברת סונול נדל"ן מנסה, שוב, לעשות את דרכה לבורסה בת"א - אולי בפתחו של גל הנפקות משמעותי. סונול נדל"ן היא חברה בת של סונול ישראל, שהוקמה לפני כשלוש שנים כדי לקלוט את נכסי הנדל"ן של החברה האם (בעיקר תחנות תדלוק וחנויות נוחות). סונול ישראל עצמה נמצאת בבעלות איש העסקים דודי ויסמן ושותפיו: אלי עזור, ג'ואי שוובל ושלמה זהר.
● רשות שוק ההון דורשת הסבר מחברות הביטוח: למה מחירי ביטוחי הרכב מופרזים כל כך?
● מור בראש הטבלה, ומי בתחתית: מה עשו החסכונות שלכם בחודש מרץ האדום?
מדובר בניסיון שני של סונול נדל"ן להנפיק את מניותיה, לאחר שבראשון, לפני כמעט שלוש שנים, המהלך לא יצא לפועל. כמו בפעם הקודמת, גם עתה מיועדים עיקר כספי הגיוס המתוכנן (כ-200 מיליון שקל) לפרוע הלוואה שהעמידה החברה האם לסונול נדל"ן, בעת שזו רכשה מידיה באותה שנה (2022) את הנכסים שבהם היא מחזיקה כיום.
על פי ההערכות מכוונת סונול נדל"ן לשווי של 700 מיליון שקל (לפני הכסף). את ההנפקה מובילה אי.בי.אי חיתום יחד עם איפקס חיתום ואוריון.
כאמור, עם עיקר כספי הגיוס מתכוונת סונול נדל"ן לפרוע את ההלוואה שהעמידה לה החברה האם, ממנה נותרו לפירעון 166 מיליון שקל (עמדה במקור על 230 מיליון שקל), וכן שתי הלוואות מהבנקים בסך של כ-25 מיליון שקל.
32 מתחמי תדלוק וקמעונאות
סונול נדל"ן מנוהלת על ידי זאב כהן, כאשר בעל השליטה ויסמן משמש כיו"ר. החברה מחזיקה, על פי תשקיף שפרסמה, ב-32 מתחמי תחנות תדלוק וקמעונאות (חנויות הנוחות Sogood), ושני מרכזים לוגיסטיים. בסך הכול מדובר על 21 אלף מ"ר בנויים. לצידם יש לה זכויות בנייה עתידיות של 45 אלף מ"ר, וזכויות בנייה לא מנוצלות של עוד 71 אלף מ"ר. לחברה עוד 54 אלף מ"ר בזכויות בנייה מבוקשות בהליכי תכנון.
את השנה שעברה חתמה סונול נדל"ן עם הכנסות מדמי שכירות של 52 מיליון שקל, עלייה של 5% בתוך שנה. בחברה הסבירו כי עיקר השינוי נבע משוכר בתחנת הדלק רמתיים, שנרכשה בשנת 2023. לצד זאת גם העלייה במדד המחירים לצרכן (שאליו מוצמדים הסכמי השכירות) סייעה לגידול בהכנסות.
מנגד, שערוך נכסים שלילי שהסתכם ב-15 מיליון שקל הוביל לרישום ירידה חדה (43%) ברווח התפעולי ל-62 מיליון שקל. בשורה התחתונה הרווח הנקי עמד על 40 מיליון שקל אשתקד, כמחצית מהיקפו שנה קודם לכן.
מקימה את "בית סונול" בנתניה
סונול נדל"ן מקדמת השבחה ופיתוח של פורטפוליו הנכסים שלה, בין היתר בדרך של הגדלת זכויות ושינוי ייעוד שלהם. כמו כן, היא פועלת לרכישת נכסים נוספים בארץ לרבות קרקעות שמיועדות להקמת מתחמי תדלוק או שטחים מסחריים. בין הפרויקטים העתידיים שלה אפשר למנות את פרויקט צומת משמר השבעה, שם היא צפויה להתחיל להקים השנה (ולסיים בשנה הבאה) תחנת דלק חדשה עם שטחי מסחר, בסמוך לכביש 1 וכביש 4. לא הרחק מהכניסה הדרומית מזרחית לגוש דן.
בנוסף מקימה סונול נדל"ן מרכז לוגיסטי (מרלו"ג) חדש בנמל חיפה, בעלות הקמה של 76 מיליון שקל. הפרויקט בשלבים סופיים לקבלת היתר, והחברה מעריכה שהקמתו (שלב א') תתחיל בשנת 2027 ותסתיים שנה לאחר מכן.
תוכניות החברה כוללות גם תוספת שטחי מסחר בתחנת הדלק שלה בכביש 4, באחת הכניסות הראשיות לתל אביב. פרויקט בעלות הקמה של 14.6 מיליון שקל, שיסתיים ב-2027 וכן הקמת בניין משרדים באזור התעשייה בנתניה, "בית סונול", שהקמתו צפויה להסתיים עד סוף העשור. מדובר בבניין בגובה 16 קומות עם זכויות בנייה של 20 אלף מ"ר. עלות הקמתו צפויה להסתכם ב-144 מיליון שקל, כאשר הנכס שעומד שם כיום (תחנת דלק) מוערך ב-39 מיליון שקל.
אם הנפקת סונול נדל"ן תצא לפועל, היא תבשר על שובו של דודי ויסמן לבורסה בת"א. מי שנחשב בעבר לאחד מאנשי העסקים החזקים במשק, רכש את השליטה בסונול בראש קבוצת משקיעים בשנת 2016 מידי קבוצת עזריאלי, זמן קצר לאחר שעזב בטריקת דלק את ניהולה של קבוצת אלון, חברת ההחזקות שקרסה, בה שלט יחד עם שרגא בירן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.