משרד המשפטים האמריקאי פתח בחקירת בנק סיליקון ואלי שהתמחה במתן שירותים בנקאיים לסטארט-אפים וחברות הייטק וקרס ביום שישי האחרון עם נכסים בהיקף של כ-170 מיליארד דולר. על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל וניו יורק טיימס, כיווני החקירה עדיין אינם ברורים, אך אחד מהם כולל אפשרות לחקירה של מכירת מניות על ידי מספר בכירים בבנק בשבועות שקדמו לקריסה.
מכירת המניות זיכתה את אותם בכירים במיליוני דולרים, אם כי יש לציין שבחברות ציבוריות רבות כמה מאירועי המכירה נעשות באופן אוטומטי כחלק מתכניות קבועות מראש, על מנת למנוע מראש חשד לניגוד עניינים. כך, לדוגמא, המנכ"ל לשעבר גרגורי בקר מימש אופציות שהעניקו לו מניות בשווי 3 מיליון דולר בראשית החודש. יחד עם זאת, מקרי חקירה נגד בכירים שמכרו מניות לפני אירועים קטסטרופליים הם אירוע שכיח.
בנק סיליקון ואלי קרס ביום שישי לאחר שהצגת תכנית עסקית למכירת מניות ביום ד' שעבר גררה הורדת דירוג מסוכנות מודי'ס ובריחת משקיעים שהפחיתה את שווי המנייה בכ-60% ביום מסחר אחד. מיד לאחר מכן החלה סדרת משיכת פקדונות וכספים בסך 42 מיליארד דולר שהביאה את חברת הביטוח הפדרלית FDIC להלאים את הבנק ולהשבית את גישת המשקיעים לחשבונות בו. אתמול (שני) חזר אתר הבנק לתפקד וחברות הההייטק שננעלו מחוץ לחשבונותיהם ביצעו ממנו פעולות משיכה לבנקים אחרים.
FDIC החליפה את המנכ"ל בקר בטים מיופולוס, מי שעמד בראש איגוד המשכנתאות הפדרלית וששיחק תפקיד בולט במתווה היציאה הממשלתי ממשבר הבנקים של 2008. "מנהלי הבנקים (שקרסו - א"ג) יפוטרו ובעלי המניות שלהם יאבדו את כספם", אמר נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אתמול בהתייחסו לחילוץ שהעניקה ארה"ב לפקדונות בנק סיליקון ואלי וסיגנצ'ר. "הם לקחו סיכון ביודיעין, והוא לא השתלם בסופו של דבר. ככה עובד הקפיטליזם".
גם רשות ניירות הערך בארה"ב הודיעה שתחקור את התמוטטות הבנקים. "מבלי להזכיר שמות, אנחנו נחקור ואכוף כל הפרה של חוקי ניירות הערך", אמר יו"ר הרשות גארי גנסלר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.