אחת מ-10 המניות הטובות בוול סטריט הובילה את הירידות בת"א

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • קמטק צללה בחדות לאור דוחות מאכזבים של המתחרה • רדקום סיימה את השבוע עם זינוק של 20% • ומניית ורוניס סגרה שבוע חלש בעקבות הדוחות

הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
הישראליות בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המסחר בוול סטריט התנהל בימי המסחר האחרונים של השבוע במגמה שלילית, ובמצטבר בימים חמישי ושישי מדד S&P 500 נחלש ב-0.6%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד דאו ג'ונס ירד ב-1.3%. מספר מניות ישראליות בלטו במסחר:

טבע הגישה תשקיף להנפקת חוב וניירות ערך בוול סטריט 
המיליארדר שבטוח: זה הדבר הכי אפקטיבי שאתם יכולים לעשות השנה 

קמטק צללה בעקבות דוחות של המתחרה

מניית קמטק הייתה אחת המניות החזקות ביותר בשנים האחרונות - גם בבורסה המקומית, שם "סחבה" את המדדים כלפי מעלה במחצית הראשונה של 2024 יחד עם עוד מספר מניות, וגם בוול סטריט. לפי דוח של מאקרו טרנדס שפורסם לאחרונה, קמטק היא בין 10 החברות הנסחרות בוול סטריט עם התשואה השנתית הגבוהה ביותר בעשור האחרון. 

מנייתה של חברת בדיקת ציוד השבבים הדואלית הניבה תשואה של אלפי אחוזים במהלך התקופה שנבדקה, או תשואה שנתית ממוצעת של 40%, וזינקה לשווי של כמעט 4 מיליארד דולר. המניה אף נכנסה לפני קצת יותר משנה למדד הדגל של הבורסה המקומית, ת"א 35. 

עם זאת, מאז השיא אליו זינקה המניה בקיץ האחרון, מניית קמטק נחלשה ב-37%. ביום שישי, מניית קמטק  נפלה ב-5.5% בנאסד"ק, ובהתאם היא פתחה את שבוע המסחר הנוכחי בתל אביב בירידות והייתה היורדת הגדולה ביותר במדד ת"א 35 ביום ראשון (מתחילת 2025 התשואה במניה עדיין חיובית - כ-7%). בעלת המניות הגדולה בקמטק היא חברת ההחזקות הציבורית פריורטק  (21.2%), שגם מנייתה נחלשה.

הירידות במניה בסוף השבוע מיוחסות לדוחות המתחרה, חברת Onto, שפורסמו ביום חמישי לאחר סיום המסחר בוול סטריט. ביום שישי נפלה מניית אונטו  ב-11.2% לאחר פרסום הדוחות שלה, ומשכה איתה את קמטק. בשוק ציפו לתחזית חזקה יותר מצד אונטו, שצופה צמיחה גבוהה יותר במחצית השנייה של 2025. עם זאת, אנליסטים המסקרים את אונטו לא שינו את המלצותיהם למניה.

קמטק, בניהולו של רפי עמית, מספקת פתרונות לבדיקות תהליך ייצור השבבים. העליות החדות במניה בשנים האחרונות הגיעו על רקע ההתפתחות המהירה של ה-AI והצורך הגובר בשבבים ליישומי AI שונים; ככל שמיוצרים יותר שבבים, יש כמובן צורך רב יותר בבדיקות של תהליך הייצור על מנת לוודא שהשבבים היקרים לייצור מיוצרים כנדרש.

לפי נתוני Yahoo Finance, תשעה אנליסטים מסקרים את מניית קמטק, מתוכם 8 חיוביים ואחד נייטרלי. מחיר היעד הממוצע בו הם נוקבים למניה גבוה ב-25% מהמחיר הנוכחי - מעל 108 דולר, בהשוואה לכ-86.3 דולר.

נכון להיום, מניית קמטק נסחרת במכפיל מכירות של כ-11, לעומת כ-18 בסוף המחצית הראשונה של 2024. אחד הגופים החיוביים על המניה הוא אופנהיימר, שממליץ עליה "תשואת יתר". לאחרונה כתבו כלכלני אופנהיימר כי מניית קמטק נסחרת בפרמיה לממוצע ענף הציוד לשבבים, אך העריכו שזה מוצדק לאור פוטנציאל צמיחה מעבר לתחזיות הקונצנזוס בשנים הקרובות, בזכות מיקוד בטכנולוגיות מתקדמות ויתרונות תחרותיים.

קמטק תפרסם השבוע את הדוחות הכספיים שלה ל-2024, והאנליסטים צופים צמיחה שנתית של כ-35% בהכנסות, לכ-427 מיליון דולר, וגידול של 42% ברווח הנקי Non-GAAP למניה ל-2.79 דולר.

רדקום עלתה ב-20% תוך שבוע

מניית רדקום  עלתה בימים חמישי ושישי ב-4.1% במצטבר, במחזורי מסחר גבוהים מהממוצע, וסיימה את שבוע המסחר האחרון עם זינוק של 20%. החברה, המנוהלת על-ידי בני אפשטיין שמונה לתפקיד המנכ"ל לפני שלושה חודשים, נסחרת בשווי נוכחי של 245 מיליון דולר. רדקום מספקת לחברות טלקום פתרונות בנוגע לניטור רשתות תקשורת ותובנות על הרשת.

הקפיצה במניה לא הגיעה על רקע דיווח מצד החברה, ומסיבה אחרת היא עלתה על הרדאר של המשקיעים ביום רביעי והמניה התחילה לטפס במחזורים גדולים. בעקבות זאת, באתר Zacks העריכו שהעליות במניה מגיעות על רקע ביקוש בריא לפתרונות אבטחת הרשת שלה התואמים לדור החמישי בסלולר, והזכירו שם את היחסים ארוכי השנים של החברה עם לקוחות אסטרטגיים כמו AT&T, DISH ו-Rakuten Mobile.

רדקום תפרסם ביום ד' השבוע את דוחות הרבעון הרביעי ושנת 2024 כולה ואנליסטים מצפים שתציג צמיחה של כ-10% בהכנסות ושל כ-30% ברווח הנקי למניה.

ורוניס סגרה שבוע חלש בעקבות הדוחות

מניית ורוניס  עלתה ביום שישי ב-1.5% והתאוששה מעט אחרי ירידה דו-יומית של 14.6% בימים רביעי וחמישי, לאחר שחברת אבטחת הסייבר פרסמה דוחות כספיים. בסך הכול המניה איבדה 10.5% בשבוע האחרון, ושווי החברה בסוף השבוע עמד על כ-4.6 מיליארד דולר.

ורוניס, בניהולו של המייסד יקי פייטלסון, דיווחה על צמיחה שנתית של 10.4% בהכנסות לרמה של 551 מיליון דולר. ההפסד הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הצטמצם ב-5% ל-95.8 מיליון דולר, ועל בסיס Non-GAAP , בנטרול התגמול ההוני לעובדים והפחתות חשבונאיות שונות, ורוניס רשמה רווח נקי שנתי של 40.8 מיליון דולר, לעומת 45.6 מיליון דולר ב-2023. החברה דיווחה גם על גידול של 18% ב- ARR  (הכנסות חוזרות שנתיות) ושל 50% ב- ARR מלקוחות חדשים.

המשקיעים התאכזבו מהתחזית שהחברה פרסמה, שהייתה נמוכה מתחזיות השוק. ורוניס מצפה השנה להכנסות של 610-625 מיליון דולר, צמיחה של 11%-13%, ולרווח נקי Non-GAAP של 13-17 סנט למניה, שהם כ-17.9-23.4 מיליון דולר. בעקבות הדוחות היו אנליסטים שהורידו את מחירי היעד שלהם למניה, ביניהם UBS ו-וולס פארגו, אך הם לא שינו את ההמלצות שלהם. בקנטור הותירו את ההמלצה ומחיר היעד ללא שינוי - "קנייה" במחיר של 60 דולר שגבוה ב-47.8% מהמחיר כיום - וציינו כי מכירות ה- SaaS מובילות לצמיחה ארוכת טווח למרות קשיים מסוימים בטווח הקצר.