למרות הפעילות הגלובלית רחבת ההיקף, נראה שעבור אלפים מעובדי קבוצת המזון שטראוס, השנה הזו תיזכר במיוחד בזכות החלטתה של היו"ר, עופרה שטראוס, להעלות את שכרם של כל העובדים בשכר מינימום בקבוצה, ולשפר את תנאיהם הסוציאליים.
בזירה הבינלאומית, שטראוס המשיכה להרחיב את פעילותה מול השותפים הגלובליים ולנהל מסע רכישות. השנה היא רכשה שתי חברות באמצעות חברת הקפה בברזיל, צעד שהפך אותה לחברת הקפה מס’ 1 בברזיל. במקביל החלה סברה, חברת הסלטים והמטבלים המשותפת לשטראוס ולתאגיד פפסיקו העולמי ומובילת שוק הסלטים בארה"ב, לפעול גם באירופה.
לצד הפעילות הבינלאומית בקפה ובסלטים, שטראוס קיוותה להשיג דריסת רגל בינלאומית בתחום המים. כחלק מכך, היא הקימה בשנת 2010 שותפות עם תאגיד הענק הסיני האייר, ואמרה אז "למדנו מניסיונן הטוב והפחות טוב של חברות אחרות, ואני מקווה שנצליח במקומות שבהם אחרים הצליחו פחות". לפי שעה, החלום של שטראוס לחדור לשוק הסיני ולשחזר את ההצלחה של מכשירי תמי 4 בישראל - רחוק מלהתממש.
שטראוס הגיעה לשוק הסיני עם רמת מחיר מאוד גבוהה בהשוואה לאלטרנטיבות הנמכרות בשוק זה, הידוע כשוק של מחיר. בין השנים 2015–2011 צברה החברה הבת שטראוס מים הפסדים של 223 מיליון שקל. הכנסותיה של שטראוס בסין מסתכמות בעשרות מיליוני שקלים בודדים לשנה, בשוק שנאמד במיליארד דולר. בדוח השנתי של 2015 רשומה שטראוס מים במאזנים בשווי שלילי של 163 מיליון שקל, המעיד על הידרדרות מצבה לאורך השנים.
למרות זאת, שטראוס עם הפנים קדימה. היא סיימה את השותפות עם האייר במתכונת הקודמת, וחתמה אתה על שותפות חדשה, שבמסגרתה האייר מחזיקה בשליטה (66%) ואילו שטראוס מחזיקה ביתרת המניות. הרבעון הראשון של שנת 2016 כבר מעיד כי המהלך הזה מוביל לשיפור בביצועים.