הקו הדיגיטלי
"אנו חווים תהליך ברור, שבו כל חסמי הכניסה לתחום הבנקאות החלו להתמוטט. ולכן, אם לא נעשה טרנספורמציה - אנחנו פשוט ניכחד", כך אמרה לפני מספר שבועות רקפת רוסק עמינח בפתיחת כנס החדשנות של "הפייננשל טיימס" בלונדון.
מאז נכנסה לתפקיד המנכ"לית לפני 4.5 שנים, מובילה רוסק עמינח את הקו הדיגיטלי בבנק לאומי, על חשבון השירות האנושי. שיאו של קו זה יהיה בהשקת הבנק הדיגיטלי פפר, שהקים לאומי לפני כשנה, ושיוצג לציבור הרחב בזמן הקרוב.
למרות התהליכים הרבים שעשתה רוסק עמינח לשיפור הלימות ההון ויחס היעילות של הבנק, לא נראה כי ישנו שינוי מהותי בתוצאות הבנק. מבחינת רוסק עמינח המהלך שובר השיוויון מול המתחרה המרכזי בנק הפועלים יהיה פפר והשירותים הדיגיטליים שיציע. התוכניות של רוסק עמינח לפפר מרחיקות לכת עד לשיווקו גם בעולם. האם רוסק עמינח קוראת נכון את המפה, או מגזימה בקו הדיגיטלי שאליו היא מובילה את הבנק - ימים יגידו.
מלבד הנושא הדיגיטלי, התמודדה רוסק עמינח עם אתגרים רבים נוספים. בנק לאומי סובל מיחס יעילות חלש. רוסק עמינח הובילה השנה מהלך חד ומהיר לפרישה מוקדמת של 700 עובדים. ההתייעלות שהיא מובילה כללה גם הגברה של קצב סגירת הסניפים. רוסק עמינח התמודדה השנה גם עם לא מעט זעזועים בהנהלה - תוך שנה עזבו שלושה חברי הנהלה מרכזיים בבנק - פרופ' דני צידון, רון פאינרו ואיתי בן זאב, שאילצו אותה לסדר מחדש את פאזל ההנהלה.
בנוסף, היא מתמודדות עם האווירה הציבורית שאינה אוהדת את הבנקים בלשון המעטה, ובמיוחד את שני הבנקים הגדולים - פועלים ולאומי. האווירה הביקורתית נגד הבנקים הביאה להקמת ועדת שטרום, שהורתה לבנקים הגדולים להיפרד מחברות כרטיסי האשראי, וכך מוצאת עצמה רוסק עמינח נאלצת למכור בשנים הקרובות את לאומי קארד. כמו כן, על רקע האווירה הציבורית, נחקק השנה חוק שכר הבכירים שיחתוך את שכרה של רוסק עמינח בעשרות אחוזים, מה שהביא לשמועות לפיהן היא לא תאריך את החוזה שלה בבנק שיסתיים בשנה הבאה.
אולם רוסק עמינח ככל הנראה לא תעזוב כל כך מהר, ותמתין לפחות עד אשר פפר יתפוס תאוצה, והיא תוכל לרשום את ההישג הזה על שמה.
כתבה: עירית אבישר