קפה בזול - גם בחו"ל
הפעילות העסקית מאירה פנים לאבי כץ, יזם רשת הקפה המוזלת קופיקס. כץ פרץ לתודעה הארצית בספטמבר 2013 עם השקת הסניף הראשון של קופיקס, הרשת שמוכרת עד היום את כלל מוצריה ב-5 שקלים. אשתקד הוא יצק את קופיקס לבורסה והשנה הוא ביצע שני צעדים מהותיים בהתפתחות העסקית של המותג המוזל. בראשית השנה הוא דיווח על השלמת העסקה למכירת מחצית ממניות החברה הבת "סופר קופיקס" - פורמט המרכולים השכונתיים של קבוצת קופיקס - לקבוצת גרין לנטרן ולקבוצת משקיעים בינלאומית תמורת 20 מיליון שקל. לפי ההסכם, המשקיעים הזרימו לחברה 20 מיליון שקל בתמורה למניות ויעניקו הלוואת בעלים נוספת של עד 30 מיליון שקל. בנוסף, אם החברה תגיע ליעדים, ישלמו המשקיעים 20 מיליון שקל נוספים.
הצעד השני, הוא השקת רשת קופיקס ברוסיה, מיזם שמתעתד להגיע לפריסה של 1,000 סניפים שבהם יימכרו כלל המוצרים במחיר אחיד של 3 שקלים (50 רובל). הסניף הראשון הוקם בקניון "אחוטני ריאד", בלב הכיכר האדומה במוסקבה.
הרשת ברוסיה הוקמה באמצעות משקיעים אסטרטגיים מקומיים המחזיקים בשליטה במיזם והכוללים את סאטש מלווני, מנכ"ל Melsons Group, אחת מחברות הייצור וההפצה של מזון המובילות ברוסיה; ומיכאיל וגרגורי פצ'רסקי, בעלי חברת הנדל"ן הרוסית ADG Group הפועלת באזורים המרכזיים הגדולים ברוסיה. קופיקס הישראלית מחזיקה ב-36.44% מהמניות במיזם זה.
נכון לכתיבת שורות אלה נסחרת קופיקס בבורסה לפי שווי של 178 מיליון שקל. שווי מניותיו של כץ עומד על 55 מיליון שקל.
פעילות הנדל"ן של כץ, שנעשית דרך קרן הגשמה, עלתה בשנה החולפת לכותרות שלא בטובתה בעקבות הנחיות קפדניות שקיבלה מרשות ניירות ערך, שבעקבותיהן היא נדרשה להסיר מפרסומיה הבטחות לתשואות מרשימות שתשיג למשקיעים באפיקי ההשקעה שהיא מציעה. קרן הגשמה גייסה מהציבור, לפי פרסומים, כ-1.7 מיליארד שקל, ובחודשי הקיץ האחרונים פנה אליה סגל הרשות, כחלק מפנייה שביצעה לכלל קרנות ההשקעה, בדרישה להתאים את הפרסומים באתר לדרישות הרשות בנוגע לשיווק השקעות לא מפוקחות.
באותה תקופה ציינו בהגשמה כי הם בוחנים להגיש לרשות טיוטת תשקיף לקראת רישום פעילות הקרן בבורסה, אולם עד כה לא נרשמה התקדמות בכיוון זה.
כתבו: אילנית חיות ואביב לוי